CaixaBank şi Bankia formează cel mai MARE grup bancar spaniol
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Banca Mondială. Recomandări pentru România
Banca Mondială. Recomandări pentru România
Consiliile de Administraţie ale CaixaBank şi Bankia au fost de acord cu fuziunea în urma căreia va fi creată cea mai mare bancă spaniolă, cu active de peste 650 miliarde de dolari, după ce pandemia de coronavirus (COVID-19) a exacerbat presiunile pentru îndelung aşteptat consolidare a sectorului bancar al ţării, transmit DPA şi Financial Times.

Reprezentanţii celor două băncile vor prezenta în cursul zilei de vineri detaliile legate de fuziune, în cadrul unei conferinţe de presă comune, care se va desfăşura la sediul central al CaixaBank.

Conform acordului, CaixaBank va achiziţiona Bankia, o bancă controlată de stat care a avut un rol important în timpul crizei financiare din Spania din 2012 - când autorităţile de la Madrid au injectat 22,4 miliarde de dolari pentru salvarea sectorului bancar al ţării.

Tendințele cardurilor bancare: cardul de credit online

Statul va deţine aproximativ 16% din noul grup bancar.

În prezent, CaixaBank şi Bankia au peste 50.000 de angajaţi, peste 6.000 de sucursale şi aproximativ 20 de milioane de clienţi.

Entitatea combinată, care se va numi CaixaBank, va deveni cea mai mare bancă spaniolă în funcţie de cota de piaţă pe segmentul împrumuturilor şi depozitelor interne, deşi nu va fi atât de prezentă pe plan global cum sunt Santander şi BBVA, în prezent cele mai mari bănci ale ţării.

BBVA este acţionarul majoritar al Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia şi banca mamă a Garanti Bank România.

Garanti Bank România oferă o serie de produse şi servicii pentru toate segmentele de business - retail, IMM şi corporate - şi este una dintre cele mai dinamice şi inovatoare bănci de pe piaţa locală. Prezentă în România din 1998, banca a dezvoltat un portofoliu solid de clienţi şi şi-a extins prezenţa naţională prin sucursale şi canale alternative, ajungând la o reţea extinsă de bancomate inteligente care pot fi folosite de oricine, nu doar de clienţii băncii, pentru tranzacţii cu sau fără card. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...


pixel