Călin Rangu: ISF dorește profesionalizarea pieței financiare
Autor: Matei Ion | 17 noi 2019 / 16:06
Cătălin Rangu
Cătălin Rangu
În cadrul Conferinței Internaționale "Competențe profesionale pentru generațiile noi de angajați", organizate joi de ISF, Călin RANGU a spus care sunt cele 6 obiective pentru anul 2020.

Primul obiectiv este profesionalizarea pieței financiare. ”Pe lângă identificarea tendințelor, trebuie să profesionalizam meseriile din piață financiară. Trebuie să stabilim și să contribuim la noirepere, noi standarde profesionale pentru ocupațiile din piață. Unul dintre proiectele noastre este introducerea în COR a meseriilor pieței financiare”, a explicat Călin Rangu.

Al doilea obiectiv este devenirea în centru de excelență pentru promovarea celor mai înalte standarde de competență și practică profesională. Un alt obiectiv este implementarea politicilor și reglementările ASF - un obiectiv fundamental al ISF.
Asigurarea examinării și certificării competențelor celor din piață face parte din cadrul impus de ASF. În patru ani au fost examinate aproximativ 50.000 de persoane. Centru de excelență se referă și la asigurarea calității formării profesionale obligatorii prin elaborarea metodologiilor care să fie corecte, clare, cât se poate de simple.

"Unul dintre obiectivele noastre și ale membrilor este realizarea de proiecte comune care să urmărească atragerea și implicarea tinerilor în domeniul financiar non-bancar și transformarea industriei într-un "employer of choice". Din acest motiv trebuie să oferim suport pentru specialiștii și organismele de formare profesională. Elaborăm manuale, punem la dispoziție platforme online, registre online - pentru a evita birocrația și hârtia, gestiunea online a creditelor", a explica Călin Rangu.

Al treilea obiectiv este formare opțională de cursuri - și în această zona este nevoie de 76 de cursuri și 200 lectori cu experiență practică cât și 15 lectori internaționali. Este important ca această evoluție a numărului de participanți a fost în continuă creștere, a mai spus Rangu. Dacă în 2015 erau 600 de participanți la acest ecursuri opționale, în afara celor obligatorii, în 2018 am fost 2.728 de participanți la programele ISF, inclusiv pe platformele online Important de precizat este și faptul că existp și masterul în actuariat.

G Ad:

Al 4-lea oboectiv este cercetare științifică și interacțiune academică. Pe lângă Revista de Studii Financiare cu articole și opinii, ISF realizează împreunp cu partenerii săi, analize, studii de cercetare, suport în domeniile financiar-bancar, al managementului financiar, al inovațiilor tehnologice, al capitalului intelectual etc. Există un Indicator de Stabilitate Financiară (ISF), pe care, de asemenea profesorul Stancu îl urmărește și îl publică.

Totodată, printre obiectivele ISF și ale UNSAR se numără crearea unei punți de interacțiune între zona academică și cea de afaceri, inclusiv prin împărtășirea expertizei practice a profesioniștilor pieței financiare în cadrul cursurilor de la facultățile cu profil economic. Există în continuare o problema în a ajunge la studenți, pentru a-i informa despre ceea ce ar trebui să știe când vor să între în piață muncii; aceștia termină facultatea și se lovesc de realități care diferă foarte mult de realitățile manualelor care sunt uneori neactualizate cu noul cadru legislativ, a explicat Călin Rangu.

Al 5-lea obiectiv este implicare socială. ISF are activități de CSR - adică sunt plantați copaci în fiecare an. ISF susține și cadrul național al meseriilor și a calificărilor. Organziație este implicată în educația financiară, inclusiv prin organizarea evenimentelor educaționale, conferințe de specialitate, naționale și internaționale. Numărul participatilor la astfel de evenimente a ajuns la 3.031 în iunie 2019, față de 464 în 2014.

Cel de-al 6-lea obiectiv este reprezentarea internațională. ISF este membru EFICERT (European Financial Certification Organisation). De asemenea, există un parteneriat cu mari institute sau organizații: membru academic LOMA (UȘA), partener acreditat de training al CISI (CISI Accredited Training Partner). ISF este și centru de examinare regional pentru Europa de Sud-Est pentru Chartered Insurance Institute (UK) și pentru American Institute for CPCU (UȘA). În același timp, ISF este membru afiliat OECD/ INFE - Rețeaua Internațională privind Educația Financiară.

Ştiri Recomandate

Lovitură după lovitură. ROBOR, imposibil de stăvilit

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Nigeria lansează moneda digitală eNaira

Nigeria va lansa luni o monedă digitală, eNaira, a...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro