Calitatea AERULUI în România. Anunț al ministrului Mediului pe fondul războiului din Ucraina
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O informație importantă pe fondul a numeroase speculații
O informație importantă pe fondul a numeroase speculații
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Taczos, a spus dacă România este sau nu amenințată de un val de poluare ca urmare a bombardamentelor efectuate de Rusia în Ucraina.

"Din păcate, riscul poluării atmosferei şi aerului, mai ales pe teritoriul Ucrainei, este unul iminent, este foarte mare, datorită bombardamentelor care au loc acolo. A existat o evaluare a Poloniei, evaluarea noastră, făcută împreună cu specialiştii Comisiei Europene şi cu colegii specialiştii din Ucraina, astăzi arată că nu există niciun pericol care să se îndrepte spre România”, a subliniat ministrul.

În același timp, oficialul român a menționat că la staţiile, care monitorizează calitatea aerului 24 de ore din 24, ”valorile sunt normale, iar valorile care cresc în anumite perioade în primul rând se datorează traficului şi condiţiilor meteo de imersiune termică. În momentul de faţă nu există nicio influenţă din direcţia Ucrainei spre zona de nord a ţării în ceea ce priveşte calitatea aerului", a subliniat  ministrul Mediului la Palatul Parlamentului, unde a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare.

Potrivit asigurărilor sale, Ministerul Mediului analizează şi face prognoze, împreună cu Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM), şi în fiecare dimineaţă situaţia este evaluată. "Din rapoartele pe care le avem de azi dimineaţă, în continuare reiese această certitudine. Astăzi nu există niciun pericol dinspre Ucraina în ceea ce priveşte calitatea aerului", a punctat ministrul Mediului.

Citește și Bulgaria avertizează că există mine care plutesc în derivă în Marea Neagră

În ceea ce privește pericolul din Marea Neagră reprezentat de mai multe mine ucrainene care plutesc în larg, oficialul a declarat: "Fiind vorba de o situaţie de război, cu siguranţă primele măsuri vor fi luate de Ministerul Apărării, de Armată. (...) Din punctul nostru de vedere, în momentul de faţă nu există informaţii certe că pe litoralul românesc ar exista aşa ceva. În primul rând este pericol din punct de vedere al siguranţei navigaţiei şi doar în cazul în care Ministerul Apărării nu găseşte soluţia de îndepărtate, de dezamorsare a acestor eventual mine, atunci putem să discutăm despre pericolul asupra mediului. Eu sunt convins că MApN va găsi soluţia", a spus Barna Tanczos.

Guvernul Bulgariei a atras atenţia cu privire la prezenţa unor mine care plutesc în derivă în Marea Neagră, ajunse în zonă de pe ţărmul oraşului portuar ucrainean Odesa şi care pun în pericol traficul maritim. Experţi de la Academia Navală Militară din Varna au declarat pentru EFE că minele ar putea intra în apele teritoriale bulgare în circa 10 zile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel