Canada ordonă dizolvarea a două companii tech străine, motivând riscuri de securitate națională
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Canada
Canada
Canada a ordonat recent dizolvarea a două companii de tehnologie din această țară, invocând probleme de securitate națională.

Companiile Bluvec Technologies Inc și Pegauni Technology Inc, au primit ordinul de dizolvare și li s-a cerut să își înceteze toate operațiunile din Canada, în conformitate cu o lege care reglementează investițiile străine în această țară, potrivit unui comunicat al ministerului pentru inovare, relatează Reuters.

Decizia a fost luată după o analiză care a implicat "o examinare riguroasă din partea comunității de securitate națională și de informații a Canadei", a declarat ministrul inovării, Francois-Philippe Champagne, în comunicat.

"În timp ce Canada continuă să salute investițiile străine directe, vom acționa decisiv atunci când investițiile amenință securitatea noastră națională", a spus Champagne.

Declarația nu a oferit mai multe detalii despre acest caz, despre preocupările legate de securitate și nici informații suplimentare despre companii, în afară de numele acestora.

Un site web descrie compania Bluvec Technologies ca fiind un producător de dispozitive de detectare a dronelor iar site-ul web al Pegauni Technology nu a putut fi accesat deși contul de LinkedIn cu numele aceste firme arată că firma face ”produse de securitate fără fir”.

Reuters a luat legătura cu reprezentații Bluvec și a întrebat despre legătura sa cu guvernul canadian iar răspunsul unui dintre reprezentați a fost că firma nu a primit nicio comandă din partea guvernului și că face verificări.

Legea privind investițiile străine - Investment Canada Act - a fost revizuită la începutul acestui an pentru a adăuga reguli mai stricte privind securitatea națională a investițiilor străine propuse.

Antreprenorii străinii care dobândesc controlul asupra unei întreprinderi canadiene sau care doresc să înființeze o nouă întreprindere în această țară sunt vizați direct de această lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Foate firmele, obligate să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, Legea 406/2023 impune firmelor,...

Revolut se pregătește să vândă multe acțiuni, înainte de IPO

Compania are în vedere să vândă acțiunile, în valoare de...

Noi beneficiari ai normei de hrană. Modificare a OG 26/1994

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Dan Vardie: "Mașinile diesel nu mai au viitor"

Dan Vardie, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi...


pixel