Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Companiile industriale din Germania susţin că preţul electricităţii este prea ridicat comparativ cu alte ţări, astfel încât industria grea din Germania se confruntă cu un dezavantaj structural faţă de alte centre de producţie, cum ar fi Statele Unite şi China.
Ministerul Economiei din Germania, condus de Robert Habeck, de la Partidul Verzilor, a prezentat săptămâna aceasta un plan pentru un preţ subvenţionat de 6 cenţi/kilowatt-oră (kWh) până în 2030.
Dar Ministerul de Finanţe a respins propunerea, susţinând că nu există fonduri la buget pentru o astfel de iniţiativă.
"Există deja regiuni unde producţia de energie este ieftină, aşa cum ne dorim, astfel încât operaţiunile industriale pot depăşi concurenţa globală fără subvenţii", a declarat Scholz, când a fost rugat să comenteze care este cel mai bun mod pentru scăderea preţurilor energiei.
Trebuie să facem tot posibilul pentru a extinde aceste preţuri scăzute la nivelul întregii ţări, sporind capacitatea reţelelor de transport a energiei şi producţia de energie regenerabilă, a adăugat cancelarul german.
"Ştim deja că vom avea preţuri mai scăzute la energiei decât în prezent, odată ce atingem obiectivul nostru ca energiile regenerabile să domine producţia de electricitate în Germania", a explicat Scholz.
Ministrul Economiei a declarat că propusele subvenţii, care ar urma să fie în vigoare până în 2030, ar costa între 25 şi 30 de miliarde de euro, la actualul preţ al pieţei.
Anterior, Scholz şi-a exprimat scepticismul în legătură cu o astfel de iniţiativă, spunând că subvenţiile pe termen lung nu sunt benefice pentru economie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...