Cancelarul Olaf Scholz vrea ca Guvernul Federal să aibă cont pe TikTok (Reuters)
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Olaf Scholz / Foto: presidency.ro
Olaf Scholz / Foto: presidency.ro
Cancelarul german Olaf Scholz vrea ca guvernul să îşi facă cont pe aplicaţia chineză de socializare.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că dorește ca guvernul să deschidă un cont pe TikTok, în contextul prezenţei puternice pe social media a partidului de extremă dreapta AfD.

În timp ce politicienii și partidele mainstream încep să aibă o prezență mai discretă, partide precum Alternativa pentru Germania (AfD) folosesc deja platforma pentru a se conecta cu tinerii alegători înaintea unui val de alegeri în acest an.

AfD, care a înregistrat o creștere în sondaje în ultimul an și a ajuns pe locul al doilea, are de două ori mai mulți fani pe Facebook decât partidele mainstream, conform unei analize efectuate de consultantul politic Johannes Hillje.

De asemenea, are aproximativ de zece ori mai mulți abonați pe site-ul de partajare de videoclipuri YouTube și videoclipurile sale au fost afișate de zece ori mai des pe TikTok, a spus el.

Întrebat despre această discrepanță la un forum al cetățenilor joi seara, în Dresda, capitala statului estic Saxonia, un bastion de extremă dreaptă, Scholz a declarat că guvernul ia în considerare deschiderea unui cont pe Tiktok.

"Și cred că acest lucru este corect", a spus el.

Cu toate acestea, agențiile de securitate din Germania au avertizat împotriva folosirii aplicației de partajare a videoclipurilor din cauza îngrijorărilor că ar putea să-și împărtășească datele cu guvernul Chinei sau să fie folosită pentru a influența utilizatorii. Țări precum Statele Unite, Marea Britanie și Austria au interzis anul trecut folosirea ei pe telefoanele de serviciu ale angajaților guvernamentali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...


pixel