Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
„Cu siguranță, săptămâna viitoare, cel puțin o mare parte dintre tichetele educaționale se va încărca”, a spus Sorin Decă.
Potrivit precizărilor sale, au fost întreprinse demersurile necesare pentru ”a ne asigura că sunt validați toți cei care la prima interogare a bazelor de date au apărut nevalidați la evidența populației. Avem situații în care sunt doi frați într-o familie, în aceeași clasă, unul a fost validat, unul nu sau doi gemeni. Evident că nu ai cum să justifici așa ceva”, a explicat responsabilul ministerial.
”Încărcarea cardurilor se face doar după confirmarea primirii de către beneficiarul final, adică după ce părintele semnează de primire pentru cardul respectiv, care variază foarte mult între județe.
Încărcarea se va face la un anumit interval de timp, cel mai probabil săptămânal și se face pe măsură ce sunt recepționate cardurile, în conformitate cu prevederile ordinului comun. Altfel, ar însemna ca în ultima zi a anului școlar, conform Ordonanței, cât este valabil programul pe anul școlar 2023 – 2024, abia atunci să le încărcăm, ceea ce e exclus”, a precizat Sorin Decă pentru edupedu.ro.
Din 2024, beneficiarii vor primi carduri noi, indiferent dacă au mai avut în trecut tichete educaționale, și vor fi valabile pentru următorii 5 ani. Cei 500 de lei vor fi livrați într-o singură tranșă. Conform prevederilor Ordonanței de urgență, în anul școlar 2023-2024, pentru tichetele sociale pe suport electronic sunt eligibili:
a) preșcolarii înscriși în învățământul de stat, care îndeplinesc cumulativ, următoarele criterii:
- au vârsta minimă de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent (copiii pot fi înscriși la grădiniță și înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spațiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani).
- au vârsta maximă de 6 ani, împliniți după data de 1 septembrie a anului școlar curent;
- venitul lunar pe membru de familie este maximum 633 lei;
b) elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, înscriși la cursuri de zi și care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 1.500 lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...