Optimism pe Wall Street, în Ajunul Crăciunului
Evoluţii financiar-bancare şi bursiere, 24 decembrie.
Publicitate
"Ministerul de Finanţe a pregătit deja ordonanţa trenuleţ. Ordonanţa o să fie, sau proiectul de ordonanţă o să fie discutat în coaliţie astfel încât să asigurăm o predictibilitate şi responsabilitate în ceea ce priveşte abordarea situaţiei actuale. Ştim că deficitul este de peste 8%. Este un deficit care a fost prezentat şi Comisiei Europene.
Împreună cu specialiştii de la Comisia Europeană s-a stabilit ca acest plan fiscal pe 7 ani să reprezinte un parcurs de revenire la un deficit de 3% în această perioadă. Cu siguranţă în buget trebuie păstrate elementele bune, investiţiile semnificative în infrastructură, trebuie păstrate acele elemente care asigură un nivel de trai decent în România.
Vom analiza trenuleţul în coaliţie să vedem cine, ce părere are....Anul acesta ordonanţa trenuleţ trebuie aprobată.
Deci, dacă nu pe 27, pe 30. O să vedem în coaliţie care o să fie calendarul acestor decizii şi vom veni cu detalii după ce vom analiza toate elementele prezentate ca propunere de Ministerul de Finanţe. Cea ce este esenţial pentru anul 2025 este să păstrăm această traiectorie a României, o traiectorie de creştere economică", a declarat Tanczos Barna după audierile din comisiile de specialitate.
El a subliniat că România nu este în pericol de a intra în incapacitate de plată.
Referitor la pragul de impozitare pentru microîntreprinderi, Tanczos Barna a afirmat că decizia va fi luată prin ordonanța trenuleț și că susține menținerea pragului de 500.000 de euro, chiar dacă există riscul de a pierde fonduri europene.
"Este vorba de aproximativ 300 de milioane de euro. Analizele arată că încasările ar putea depăși suma pierdută. Am discutat acest aspect în această dimineață cu domnul Boloș și am cerut informații suplimentare. Vom vedea care este situația odată cu prezentarea finală a ordonanței trenuleț. În programul de guvernare, menținem angajamentul de a păstra acest plafon și sistem de impozitare", a explicat ministrul propus.
În ceea ce privește decizia Curții Constituționale privind impozitarea pensiilor speciale, Tanczos Barna a precizat că, în prezent, nu există obligații de restituire a unor sume sau de alocare a acestora în buget.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Evoluţii financiar-bancare şi bursiere, 24 decembrie.
În noiembrie, piața neagră a...
Curs valutar, 24 decembrie 2024.
Actele normative adoptate în ședința Guvernului României...
Autoritățile iraniene au ridicat o serie de interdicții.
Greva angajaților Starbucks din SUA se extinde la peste...
Ministerul Afacerilor Externe a...
Luni seara a avut loc prima...
Vladimir Putin și premierul...
Grupaj de ştiri.
BRD a transmis o notificare...
Curs valutar BNR, 23 decembrie.
Perioada de dinaintea...
Economia Marii Britanii stagnează în trimestrul trei,...
Anunţul zilei de la Cotroceni.
Moneda americană se menţine la...
Institutul Naţional de...
Liderul insulei răspunde la...
Kelemen Hunor a subliniat că UDMR își va asuma...
Preşedintele PNL, Ilie Bolojan,...
Grupaj de știri.
Această ajustare reflectă...
Coaliţia PSD - PNL - UDMR -...