Covid-19. Căpușele și țânțarii ne pot infecta? Ce spun virologii
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Mușcătura de CĂPUȘĂ! Măsurile URGENTE ce trebuie aplicate în primele 24 de ORE
Mușcătura de CĂPUȘĂ! Măsurile URGENTE ce trebuie aplicate în primele 24 de ORE
Odată cu încălzirea vremii au devenit active și insectele iar unele dintre acestea nu sunt tocmai pe placul oamenilor și aici ne referim la căpușe și țânțari.

În contextul pandemiei cu SARS-CoV-2 a răsărit o întrebare, dacă aceste insecte pot transmite Covid-19. Se știe că și căpușele și țânțarii transmit diverse boli, astfel că întrebarea este una legitimă.

De pildă căpușele pot transmite meningoencefalita virală (TBE) la oameni, o boală care nu este tratabilă cu medicamente și poate fi fatală. Un studiu efectuat pe termen lung, citat de Bild, a arătat că 50% dintre pacienții care s-au îmbolnăvit de TBE au suferit leziuni permanente printre care și paralizii iar 30% dintre aceștia au decedat. Tot căpușele pot transmite o altă boală îngrozitore și anume boala Lyme.

Un restaurant din Olanda are o soluție INEDITĂ pentru clienți

Dat fiindcă aceste insecte pot transmite viruși ne întrebăm dacă pot trasmite și Covid-19. Răspunsul dat de profesorul Jan Münch Germania este că nu, căpușele nu pot transmite noul coronavirus.

La întrebarea dacă țînțarii pot transmite Covid-19, virologul Jan Münch spune că nici ceste insecte nu pot transmite noua boală.

Acest lucru a fost confirmat și de către Organizația Mondială a Sănătății care spune că nu există informații sau probe care să indice că virusul este transmis de țânțari. ”Noul coronavirus este o boală respiratorie care se transmite în primul rând prin picături care se împtrăștie atunci când o persoană infectată tușește sau strănută sau prin picături de salivă ori prin lichidul nazal”, spun reprezentanții OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel