Carduri sociale 250 lei. Când intră a cincea tranșă de bani
Autor: DCBusiness Team | 17 sep 2023, 12:14
Programul Sprijin pentru România
Programul Sprijin pentru România
Românii care se sunt beneficiari ai voucherelelor sociale prin intermediul programului "Sprijin pentru România" vor mai primi două tranșe de bani până la sfârșitul acestui an. 

Guvernul acordă aceste ajutoare la intervale de două luni, în sumă de 250 de lei fiecare, pe care beneficiarii le pot folosi pentru achiziționarea de alimente sau mese gata pregătite. 

Programul "Sprijin pentru România" susținut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) oferă asistență financiară românilor din categorii defavorizate. Aproximativ 2,4 milioane de persoane beneficiază de aceste fonduri guvernamentale, care sunt distribuite pe cardurile sociale la fiecare două luni.

Persoanele incluse în acest program guvernamental primesc vouchere în valoare de 250 de lei la fiecare două luni, pe care le pot folosi pentru achiziționarea de alimente sau mese gata pregătite. 

Conform MIPE, cei mai mulți beneficiari se găsesc în București (122.000), urmați de județele Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801) și Bacău (82.410).

Calendarul de eliberare a acestor ajutoare este planificat astfel: prima tranșă a anului 2023 a fost eliberată în luna februarie, iar a doua tranșă în aprilie, cu câteva zile mai devreme decât de obicei, din cauza Paștelui. A treia și a patra tranșă au fost eliberate în luna iunie și august. În august, banii au fost dați mai devreme din cauza sărbătorii legale Adormirea Maicii Domnului, care a oferit bugetarilor o zi liberă, făcând punte cu weekend-ul. 

A cincea tranșă de bani este așteptată în luna octombrie, în timp ce a șasea și ultima tranșă pentru anul 2023 este programată să fie acordată în luna decembrie, înainte de Crăciun.

A cincea tranșă de bani intră pe cardurile sociale în luna octombrie, în jurul datei de 15.

Beneficiarii acestui program includ:

Pensionarii sistemului public de pensii și cei din caselor de pensii sectoriale, cu venituri lunare de până la 1.500 de lei în 2022 și 1.700 de lei în 2023.

Persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare proprii de până la 1.500 de lei în 2022 și 1.700 de lei în 2023.

Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt de până la 600 de lei în 2022 și 675 de lei în 2023.

Familii monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie de până la 600 de lei în 2022 și 675 de lei în 2023.

Persoanele și familiile care au stabilit dreptul la ajutor social conform prevederilor legale, inclusiv persoanele fără adăpost.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Podul Prieteniei intră în reparaţii. Restricţii de trafic

Podul peste Dunăre, între Giurgiu şi Ruse, intră în...

Netflix închide definitiv unul dintre serviciile sale

Netflix a închis în mod oficial vineri serviciul său de...

Ratele cresc din nou. IRCC s-a majorat la 5,96% pe an

Românii care au credite prin IRCC vor plăti mai mulți...

Crossuri externe