Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Sugestiile de pe Twitter au inclus nume simple precum "FB" și o revenire la "The Facebook". Publicația The Verge, care a raportat planul marți, a spus că noul nume ar putea avea legătură cu "Horizon", după o platformă de realitate virtuală pe care compania a dezvoltat-o. Acest lucru ar fi un semn că ambiția directorului executiv Mark Zuckerberg ca Facebook să fie în cele din urmă cunoscut mai bine pentru metaversul său - referindu-se la propunerea la modă conform căreia următoarea evoluție a conectivității online va fi reprezentată de oamenii care trăiesc, lucrează și interacționează într-o lume virtuală imersivă - decât pentru rețeaua sa socială, scrie Bloomberg.
"Meta" este un alt concurent propus, printre alții, de Samidh Chakrabarti, fostul șef de integritate civică al companiei. Adresa web meta.com redirecționează în prezent către meta.org, unde se află un instrument de descoperire a cercetărilor biomedicale dezvoltat sub conducerea Chan Zuckerberg Initiative, cofondată de directorul executiv al Facebook. Acest lucru sugerează că Zuckerberg are un avans față de orice alt pretendent care dorește să obțină numele suprem pentru o firmă metaversală.
Facebook vrea să-şi schimbe numele. Marea transformare va avea loc săptămâna viitoare
Scopul rebrandingului ar fi de a repoziționa Facebook ca o companie metaversală, potrivit The Verge, cu aplicațiile și serviciile de marcă precum Facebook, Instagram și WhatsApp, care își vor păstra probabil brandingul sub o nouă structură mamă, nu foarte diferită de cea practicată de Google și de compania mamă Alphabet Inc.
În sprijinul ideii Meta sunt mai mulți factori: Firmele din Silicon Valley favorizează numele de domenii scurte ca marcă de prestigiu. De asemenea, orice companie cu numele Meta ar putea revendica termenul "metavers" ca fiind al său, mai degrabă decât descriptorul generic care este în prezent.
În 2017, Inițiativa Chan Zuckerberg a achiziționat o companie numită Meta care a dezvoltat o tehnologie de inteligență artificială pentru căutarea de documente științifice. Aceasta se află acum la adresa meta.org. Un startup separat de realitate augmentată cu același nume a fost vândut în 2019 unui cumpărător numit Meta View, care intenționa să dezvolte un headset AR. Site-ul său este metavision.com.
Facebook plănuiește să anunțe o schimbare de nume până la 28 octombrie, potrivit The Verge, însă compania a refuzat să comenteze această informație.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
SUA apără acordul propus de...
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...