Șefii CNAIR: trimitem documentanția la Bruxelles . Vezi ce drumuri vrea să finanțeze UE

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Mai marii europeni au stabilit ce proiecte de infrastructură rutieră din România vor finanța, numai că nu pot da banii pe vorbe- spune comisarul european Corina Crețu. Șefii de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au explicat, pentru DCBusiness, că în noiembrie vor trimite documentanțiile. 

Completarea reţelei internaţionale de transport a României, inclusiv tronsonul de autostradă Sibiu-Piteşti, este "o prioritate" pentru Comisia Europeană, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, comisarul european Corina Creţu. "Pentru Comisia Europeană este o prioritate completarea reţelei internaţionale de transport care cuprinde inclusiv legătura dintre Republica Moldova şi Vestul european. Şi Sibiu-Piteşti la fel, care este veriga lipsă dintre Rotterdam şi Constanţa, (autostrada nred.)este într-adevăr o prioritate şi aici aşteptăm să vedem. Nu poate fi depus proiectul la Comisie pentru că nu există acordul de mediu", a explicat comisarul pentru Politică regională.

Ea a spus că există fonduri pentru studiul de fezabilitate în cazul autostrăzii Târgu Mureş - Iaşi. "În Master Planul de transport care a fost adoptat de Guvernul României, repet, de Guvernul României, autostrada Sibiu - Piteşti, autostrada Târgu Mureş - Iaşi. Centura Bucureştiului, autostrada Piteşti - Craiova, podul de la Brăila sunt considerate priorităţi. Din punctul meu de vedere, în momentul în care acestea sunt gata ca proiecte, noi suntem gata să le primim, indiferent dacă în Master Planul de transport sunt prevăzute", a punctat ea. 

Contactați de DCBusiness, șefii de la Compania de la Drumuri spun că proiectele enumerate de Comisarul European vor fi încărcate în luna noiembrie în sistemul de verificare, care este primul pas spre finanțare. "La jumătatea lunii noiembrie vom încărca în sistem podul de la Brăila și tronson autostrada Craiova-Pitești. Totodată, săptămâna viitoare aprobăm proiectarea la podul de la Brăila. După ce o încărcăm, cei de la JASPER verifică documentația, apoi o dau spre Comisia Europeană. Și Centura de Sud am încărcat-o, este deja în verificare", au explicat șefii de la Companie pentru DCBusiness. 

Mai mult, aceștia au anunțat, în exclusivitate, că pe data de 20 noiembrie se va demera licitația pentru Târgu Mureș-Neamț, ca să se facă studiu de fezabilitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contabilă la calculator / Foto: Freepik

RO e-Factura a devenit obligatorie pentru aceste entități

RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...

Bancnote
Bogdan Ivan și partenerii kazahi
Bursa de Valori București
Registrul Auto Roman
Ciprian Tătărușanu și Alin Dobre
George-Sergiu Niculescu
Foto: Freepik.com
Stradă din București, noaptea / Foto: Lawrence Krowdeed / Unsplash
Banca Națională a României

Cât aur şi valută are Banca Naţională în rezerve

La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...

DGAF
Foto: Facebook Finanțe Sed Lex
La birou / FOTO: Freepik
Emmanuel Macron / Foto: Banca Mondială / Flickr
Renault / FOTO: Unsplash

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Freepik.com

ANAF intră şi în cimitire: Fraudă cu monumente funerare

ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...

Strângere de mână / FOTO: Freepik

BBVA nu renunţă la preluarea Sabadell

Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...

Bursa / Foto: Freepik
Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru
Gabriel Biriș
„Lo Storto” de la Zaha Hadid, afectat de temperaturi extreme în Italia
Energie / FOTO: Freepik
TVA mai mare, taxe în creștere, consum în picaj!

pixel