Casa Verde Fotovoltaice, anunț de ultimă oră de la AFM! Când demarează sesiunea din 2023
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Fonduri mult mai mari pentru cei care vor să își monteze panouri fotovoltaice
Fonduri mult mai mari pentru cei care vor să își monteze panouri fotovoltaice
EXCLUSIV
Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, invitat la emisiunile DCnews și DCBusiness a vprbit despre noile programe dar si despre vechile programe care se derulează prin AFM.

Un anunț important și așteptat de foarte mulți români se referă la demararea ediției din 2023 a programului Casa Verde Fotovoltaice.

Laurențiu Neculaescu declarat că: ”Pentru anul 2023 sperăm ca programul să demareze la sfârșitul lunii martie”.

Șeful AFM a mai dat o veste bună, și anume că fondurile alocate pentru această sesiune se ridică la sumat de 2 miliarde de lei, ceea ce ar însemna că între 120.000 și 150.000 de gospodării vor putea să își monteze de panouri fotovoltaice.

 

Numărul prosumatorilor, în creștere

Potrivit datelor ANRE, numărul prosumatorilor din România a întregistrat o creștere importantă

Numărul de prosumatori deţinători ai unei capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de 423 MW putere instalată totală, racordaţi la reţeaua de distribuţie era, la 1 ianuarie 2023, de 40.171, arată datele centralizate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Românii, interesați de panouri fotovoltaice

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, transmis joi AGERPRES, o analiză a evoluţiei numărului de prosumatori relevă o creştere de circa trei ori a acestor prosumatori, la sfârşitul anului 2022, comparativ cu începutul aceluiaşi an.

"Preocuparea constantă a ANRE de a încuraja producerea energiei electrice din surse regenerabile a condus la modificarea şi completarea unor ordine cu impact major în piaţă. Pentru a oferi cât mai multe informaţii referitoare la procesul de racordare a locurilor de consum şi de producere aparţinând prosumatorilor, am întocmit un ghid dedicat acestei categorii de utilizatori şi am realizat scheme care descriu etapele procesului de racordare pentru toate situaţiile prevăzute în procedură, cu detalierea activităţilor alocate utilizatorului, operatorului de distribuţie şi operatorului economic atestat care proiectează şi execută instalaţia de racordare, precum şi cu menţionarea termenelor aferente fiecărei activităţi (...) Ca rezultat al actualizării legislaţiei secundare, am încurajat creşterea accentuată a numărului de prosumatori racordaţi la reţeaua de distribuţie, astfel că la data de 01.01.2023 sunt înregistraţi 40.171 prosumatori deţinători ai unei capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de 423 MW putere instalată totală", precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel