Case vândute cu 250 de euro în România. Oricine poate beneficia de ofertă

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Împătimiții de drumeții și trasee turistice, pasionații de off-road, dar și cei care își doresc o casă de vacanță în mijlocul pădurii au posibilitatea de a-și cumpăra o locuință, în comuna băcăuană Gura Văii, cu doar 250 euro.

Este vorba despre 129 de case din satul Rotunda, localitate componentă a comunei Gura Văii, județul Bacău, construite în perioada 2005-2006, care vor fi scoase la vânzare pe un preț de nimic. 

Casele au fost construite de autorități pe un deal, în urma unor inundații care au avut loc în zonă. Acestea au fost locuite inițial de rromi, însă au fost abandonate după câțiva ani. Ulterior, o parte dintre acestea au fost vândute cu prețuri cuprinse între 250 și 1.250 de euro. 

Primăria comunei Gura Văii a încercat repopularea zonei prin închirierea imobilelor, însă nu a reușit. Autoritățile au mai făcut o încercare în 2018, scoțând la vânzare casele cu prețuri ce porneau de la 5.200 de euro și ajungeau până la 7.000 de euro. Însă și aceasta a eșuat. 

Acesta este motivul pentru care autoritățile au decis scoaterea la vânzare a caselor cu prețul de 250 de euro. Din cele 200 de case s-au vândut până acum 71, restul de 129 fiind, în continuare, disponibile. Cu o mică investiție, acestea se pot transforma cu ușurință în casele de vacanță mult visate de mulți români. 

Marea Britanie suspendă implementarea autostrăzilor fără bandă de urgență

 „Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să știe care este procedura pentru a obține o astfel de casă, ideal ar fi prima dată să mergeți la Rotunda şi să vă alegeți casa. Fiecare imobil are un număr – puteți să vă alegeți o singură casă sau un duplex. Cea mai ieftină casă este 247 de euro, iar cea mai scumpă 1.250 de euro, în funcție de gradul de uzură și deteriorare. Se depune o cerere la primărie”, a declarat Silviu Tinei, primarul din Gura Văii, pentru televiziunea regională Acum TV.

OUG 57/2019 privind Codul Administrativ prevede faptul că orice bun public se vinde prin licitație, iar câștigătorul este persoana care oferă cel mai mare preț. Până la data limită de depunere a ofertelor, cei care doresc o casă în Rotunda, vor depune o ofertă de preț, care trebuie să conțină documentele prevăzute de lege, în plic închis. Prin urmare, dacă există o singură ofertă pentru o casă de 250 de euro, de pildă, aceasta va fi adjudecată la acel preț. Dacă sunt mai mulți ofertanți, se organizează licitație, iar cel care oferă cel mai mare preț este desemnat câștigător. Ulterior, se vor încheia contracte de vânzare – cumpărare în fața unui notar public. 

”Nu există posibilitatea de licitare online, toate procedurile impun prezența fizică sau cu persoana împuternicită prin procură notarială. Vă asigurăm de tot sprijinul instituției, în vederea cumpărării unui imobil din locația Rotunda”, precizează edilul din Gura Văii, potrivit Adevărul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ilie Bolojan / Foto: gov.ro
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
S-au schimbat regulile achizițiilor publice
Oameni pe strada / Foto: Freepik
Ministerul Finanțelor
Florin Jianu
Bani. Freepik.com
Proiect / Foto: Freepik
Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness

Protest spontan la Consiliul Concurenţei

Protest spontan al angajaţilor Consiliului Concurenţei,...

Freepik.com
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cumpărături online / FOTO: Freepik
BVB
Birou. Freepik.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană propune reducerea folosirii gazelor în UE cu 15%
Dolari. Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Daniel Torok
Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro
Alexandru Nazare
ANAF

ANAF urmează să aibă un nou șef

Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...

Bancnote
Noile telefoane Nothing
Bogdan Ivan și partenerii kazahi
Bursa de Valori București
Registrul Auto Roman
Ciprian Tătărușanu și Alin Dobre

pixel