Castel, scos la vânzare în România. A fost decorul unui film celebru
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
O clădire frumoase, parte a istoriei noastre
O clădire frumoase, parte a istoriei noastre
Aflat la câțiva kilometri de orașul Zlatna, castelul de la Izvorul Ampoiului este scos la licitație pe site-ul Artmark. În 2004, imobilul a fost cumpărat de un italian pentru 400.000 de lei. Acum este estimat la circa 500.000 de euro.

Totuși, prețul de pornire este de 295.000 de euro. Amplasat pe un teren de 8800 de metri pătrați, castelul, cu o suprafață construită de 1385 de metri pătrați și numărând 19 camere, a devenit platou de filmare pentru celebra peliculă ”Noi, cei din linia întâi”, regizată de Sergiu Nicolaescu.

Se întâmpla asta în 1985 când liniștea locului a fost spulberată de agitația filmărilor. La Breaza, cârciuma care astăzi nu mai există, puteau fi văzuți la o bere actori de renume, precum Ion Besoiu, Valentin Uritescu, Colea Răutu sau Ștefan Iordache. Oamenii de prin partea locului povestesc, amuzați, cum, conform tradiției, la nota de plată chelnerița aduna și data, să iasă o cifră mai rotundă.

Citește și Castel din ”Game of Thrones”, scos la vânzare

Se spune că, în urma scenelor filmate în interiorul castelului, edificiul a avut serios de suverit. Pe atunci, toate cascadoriile, efectele speciale și loviturile de tun erau reale. Au fost promiși bani de reparații, dar, chiar dacă au fost alocați, aici nu au ajuns niciodată. Nici italianul care l-a cumpărat acum 15 ani nu a făcut nimic. Acum, castelul din Izvorul Ampoiului se vinde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...


pixel