Castelul Peleș, salvat de la distrugere. Decizia Familiei Regale
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Castelul Peleș nu este de vânzare, iar Familia Regală a realizat o investiție de 100.000 de euro pentru a salva imobilul de la distrugere. Toată iarnă, clădirea a rămas fără căldură, în frig. 

Cu toate acestea, Castelul nu a dus lipsă de vizitatori. Potrivit tvr.ro, pe perioada de iarnă, Peleșul a fost vizitat de aproape 500.000 de vizitatori, iar din vânzarea biletelor s-au strâns în jur de două milioane de euro.

Acum, Familia Regală a decis să investească 100.000 de euro pentru a schimba vechea centrală electrică, montată de Carol I și modernizată de Carol al II-lea, care a dorit ca instalația să fie adaptată la gaze naturale.

S-au mai făcut niște schimbări după Revoluție, când s-au înlocuit cazanele. Dar după mai bine de 100 de ani de funcționare, centrala a cedat în iarna anului 2017.

Citește și Cele mai iubite monumente din România

"Niciun fel de investiţie nu a fost făcută de Ministerul Culturii. E o situaţie ciudată, se invocă legislaţia ce nu permite investiții într-un monument istoric. Castelul este închiriat cu 6000 de euro, 2 cenţi pe metru pătrat. A fost o chirie subvenţionată de Casa Regală tocmai ca Ministerul Culturii şi Muzeul Peleş să dispună de resurse pentru întreținerea acestui imobil. Așa s-a convenit de la început", a spus Ion Tucă, directorul Casei Majestăţii Sale Margareta, citat stiri.tvr.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel