Cât costă de fapt să joci golf în România, un sport ieftin, după spusele lui Klaus Iohannis

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Fotomontaj: Oana Pavelescu / DCBusiness
Fotomontaj: Oana Pavelescu / DCBusiness
Când economia țării tremură sub povara datoriilor, președintele României, Klaus Iohannis, se relaxeazeă cu un hobby deloc accesibil oamenilor de rând: golful.

Da, acel sport pe care el însuși l-a numit acum trei ani ”ieftin” și care, chipurile, ar fi o activitate pentru toată lumea. În timp ce mulți români abia își permit să își asigure traiul zilnic, golful a devenit, pentru președinte, un simbol al ”echilibrului perfect” între responsabilitățile de stat și pasiunea personală.

Un sport ”ieftin”, dar nu pentru oricine

Haideți să vedem cât de ”ieftin” este de fapt acest sport. Un set de crose de golf, marca Wilson Staff, costă aproximativ 2.000 de lei. Și asta este doar începutul. Pentru 100 de tees, jucătorii trebuie să scoată din buzunar 34 de lei, iar o pereche de încălțăminte potrivită pentru golf costă în jur de 300 de lei. Adăugăm și crampoanele (35 de lei), mănușile (50 de lei), setul de 12 mingi (150 de lei), și ajungem la o sumă deloc ”ieftină” doar pentru echipament. Pe lângă toate acestea, un abonament anual la un club de golf din România poate depăși 3.000 de lei, iar fiecare sesiune de joc te mai costă în jur de 100 de lei. Totuși, președintele pare să fie convins că oricine își poate permite acest hobby.

Miniteren de golf la Neptun: relaxare pe banii contribuabililor

Ca și cum nu ar fi suficient, grădina vilei de protocol de la Neptun, unde Iohannis își petrece vacanțele, a fost dotată recent cu un miniteren de golf. Nu vorbim de un teren profesional de 18 găuri, așa cum găsim la Pianu de Jos sau în alte locații selecte, ci de unul cu doar trei găuri, perfect pentru relaxare personală. Acest miniteren a fost amenajat discret în jurul lacului din fața Vilei Nufărul, locul unde altădată își petrecea timpul familia Ceaușescu. Cei de la RA-APPS, instituția care se ocupă de administrarea vilelor de protocol, nu au răspuns încă întrebărilor legate de costurile acestei investiții. Oare câți fermieri și-ar putea plăti motorina cu banii cheltuiți pentru această ”relaxare” prezidențială?

”Golful nu e deloc exclusivist”

Golful este, în opinia președintelui, un sport pentru toată lumea. ”Golful se poate practica la orice vârstă”, spunea el în urmă cu trei ani la Pianu de Jos, unde era încântat să vadă oameni pasionați de acest ”sport ieftin”. Între timp, Klaus Iohannis continuă să călătorească prin Europa și în lume la bordul unor avioane private închiriate pe bani grei, din bugetul statului. Așa că, dacă nu te deranjează prețurile prohibitive ale echipamentului de golf și abonamentelor la cluburi exclusiviste, poate vei avea ocazia să te alături președintelui într-o partidă de golf... asta dacă ai norocul să fii în același avion închiriat, pe banii noștri, bineînțeles.

România reală versus România de lux

În timp ce președintele își permite astfel de escapade costisitoare, românii obișnuiți se confruntă cu o realitate mult mai dură. Inflația crește, facturile la energie se măresc, iar salariile stagnează. Fermierii se luptă cu costurile tot mai mari ale combustibilului, iar subvențiile guvernamentale nu sunt niciodată suficiente pentru a acoperi toate cheltuielile. În tot acest timp, Klaus Iohannis, cel care ar trebui să fie un simbol al sobrietății și al responsabilității, își împlinește visele de lux, fie că e vorba de zboruri private sau de amenajarea unui teren de golf în grădina unei vile de protocol.

În concluzie, în timp ce președintele se bucură de relaxare pe terenul de golf, economia României se zbate. Fermierii și muncitorii de rând nu își permit luxul de a se relaxa între crampoane și mingi de golf; ei sunt prea ocupați să supraviețuiască într-o țară în care politicile economice sunt la fel de dezechilibrate ca mingea de golf care nu nimerește niciodată ținta. Așa că, în timp ce unii se relaxează pe banii altora, restul României continuă să muncească din greu, așteptând promisiuni care nu mai vin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Flacără la aragaz / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik
Defrișări

pixel