Cât de strângători sunt europenii. Românii sunt pe un loc neașteptat
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Românii se află în fruntea clasamentului celor mai economi europeni, fiind urmaţi de polonezi (82%), turci (80%) şi cehi (71%)
Românii se află în fruntea clasamentului celor mai economi europeni, fiind urmaţi de polonezi (82%), turci (80%) şi cehi (71%)
Aproximativ 83% dintre români încearcă să economisească mai mulţi bani pentru a se adapta la incertitudinea contextului pandemic, comparativ cu media europeană de 66,5%, potrivit unui studiu recent.

Astfel, românii se află în fruntea clasamentului european, fiind urmaţi de polonezi (82%), turci (80%) şi cehi (71%), se menţionează într-un comunicat al ING, remis Agerpes.

Aproape 75% dintre români au luat decizia de a-şi reduce cheltuielile, peste media europeană de 57,5%, ocupând primul loc în topul european. Similar, pe următoarele locuri se situează turcii (73%), polonezii (70%), italienii şi spaniolii (66%).

Citește și: Cea mai mare BANCĂ din Europa, TĂIERI importante

Decizia conştientă de a economisi mai mulţi bani este corelată şi cu faptul că, la nivel european, românii (52%) se aşteaptă cel mai mult să se confrunte cu dificultăţi financiare, pe fondul pandemiei. La polul opus, se află olandezii (16%), luxemburghezii (20%), belgienii şi germanii (23%).

Pentru a-şi creşte veniturile, 40% dintre români spun că au lucrat mai multe ore la locul de muncă, acesta fiind, de asemenea, cel mai ridicat procentaj la nivel european. Mai mult, 37% dintre români ar fi dispuşi să efectueze muncă suplimentară dacă ar avea această posibilitate, mai arată studiul.

Deşi românii sunt vizibil mai preocupaţi de economisire, aproape 33% dintre aceştia afirmă că nu au o rutină de economisire (cea mai ridicată pondere la nivel european). Doar 27% dintre români pun bani deoparte atunci când încasează salariul, aflându-se pe ultimul loc al clasamentului european, iar 22% dintre respondenţi spun că preferă să pună deoparte banii rămaşi la sfârşit de lună. Aşteptând finalul lunii pentru depunerea economiilor, peste 17% dintre români rămân, însă, întotdeauna fără bani înainte de următorul salariu, situându-se şi aici pe prima poziţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Constelația europeană Galileo primește noi sateliți

Comisia Europeană, care tocmai a lansat, din Statele...

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel