De la declanșarea invaziei Ucrainei de către Rusia, acest pod a fost pentru a doua oară ținta unui atac. atac ce a avut loc noaptea trecută.
De această dată podul rutier a fost grav avariat, unii piloni fiind crăpați în timp ce un planșeu s-a prăbușit din cauza deflagrațiilor.
Din imaginile postate pe rețelele de socializare se vede cât de gravă este situația, traficul rutier fiind complet blocat.
Construirea podului a costat 227,92 miliarde de ruble sau 3,7 miliarde de dolari. În anul 2018 a fost deschis podul rutier iar cel feroviar în 2019.
Acest pod are rolul de a prelua traficul care era înainte asigurat cu bacul.
Pentru militarii ruși, acest nou incident este problematic dat fiindcă podul este esențial pentru aprovizionarea eficientă a trupelor care luptă în Ucraina.
Rușii denunță acodrul de export al cerealelor Ucrainene prin Marea Neagră
Rusia nu mai participă la acordul de export al cerealelor prin Marea Neagră, a anunţat luni Kremlinul, conform agenţiei Reuters.
Înţelegerea mediată în urmă cu un an de ONU şi Turcia permitea Ucrainei să exporte cereale pe cale maritimă, prin porturile din sud, după o perioadă de la începutul războiului în care Rusia impusese o blocadă.
Acordul a fost prelungit de mai multe ori şi urma să expire luni. Moscova susţinea de mai multă vreme că nu mai sunt îndeplinite condiţiile pentru o nouă prelungire.
"De fapt, acordurile privind Marea Neagră nu mai sunt valabile de astăzi", a declarat presei purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov. "Din păcate, partea din aceste acorduri privind Marea Neagră referitoare la Rusia nu au fost încă implementate, aşa că efectele lor încetează".
Moscova reclamase de mai multe ori că exporturile de cereale şi îngrăşăminte ruseşti întâmpină în continuare obstacole, deşi nu sunt supuse direct sancţiunilor occidentale. Rusia a formulat o serie de cereri despre care susţine că nu au fost soluţionate. "Imediat ce partea privind Rusia a acordurile este îndeplinită, partea rusă va reveni la implementarea acordului, imediat", a afirmat Peskov.
Rusia a acuzat luni Ucraina de atacul asupra podului care leagă Crimeea de teritoriul rus. Conform surselor ruse, pentru atac s-au folosit drone, iar exploziile au ucis doi oameni. Peskov a susţinut însă că decizia privind acordul nu are legătură cu acest "act terorist", pe care l-a pus pe seama Ucrainei. "Sunt evenimente absolută fără legătură. Chiar înainte de atac, această poziţie a fost anunţată de preşedintele (Vladimir) Putin", a spus purtătorul de cuvânt.
Forţele armate ucrainene au sugerat că incidentul ar putea fi o provocare din partea Rusiei, însă presa din Ucraina a citat surse neidentificate potrivit cărora în spatele atacului se află Serviciul de Securitate ucrainean.
View of the damage to the Kerch bridge from the train. pic.twitter.com/gFuPkz62lE
— ayden (@squatsons) July 17, 2023
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...