Cât va costa gigacaloria la iarnă, în București. Anunțul făcut de Primarul General
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Cât va costa gigacaloria la iarnă, în București. Anunțul făcut de Primarul General
Cât va costa gigacaloria la iarnă, în București. Anunțul făcut de Primarul General
Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat astăzi că prețul gigacaloriei nu va fi modificat în iarna acestui an.  

"În intenţia mea nu este. După cum ştiţi, noi am funcţionat mult timp, Bucureştiul, cu un tarif de 137 de lei pe gigacalorie. Prin votul din Consiliul General s-a ridicat la 345, 350 aşa, grosier, pe gigacalorie”, a spus Nicuşor Dan, la Digi24.

"Intenţia mea nu e să modificăm în această iarnă. Şi vreau să mai adaug că preţul total este 860 de lei. Deci, la fiecare gigacalorie, bucureşteanul plăteşte 350 şi noi plătim 510.", a mai precizat acesta.

Edilul a precizat că, "pentru moment, cel puţin până în aprilie, preţul gazului, pentru noi este plafonat". "Deci, nu văd o creştere", a adăugat Nicuşor Dan.

Creditele la control! ANAF îi verifică pe cei care au girat împrumuturi bancare în ultimii ani

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) derulează o serie de controale antifraudă fiscală la contribuabili ce au intermediat obţinerea unor poliţe/scrisori de garanţie bancară pentru societăţi care deţineau calitatea de beneficiari ai unor contracte încheiate cu diverse autorităţi publice.

"Documentele aveau ca presupuşi emitenţi o instituţie bancară din Lituania şi două societăţi de asigurări din Franţa, respectiv Cipru.

Controalele se realizează pe baza unor informații furnizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Inspectorii antifraudă au analizat circuitele financiare și au constatat că societățile implicate în operaționalizarea mecanismului de intermediere a obținerii acestor polițe/scrisori de garanție bancară au încasat sume în cuantum de 3.496.919 de lei, iar o parte semnificativă din acestea au fost retrase în numerar din conturile bancare, prin intermediul bancomatelor.

În fapt, polițele/scrisorile de garanție bancară (pentru bună execuție și/sau participare) au fost utilizate de beneficiari pentru îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege, în cadrul procedurii de achiziții publice a contractelor de execuție diverse lucrări, cu posibila finanțare a acestora din fonduri naționale sau europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel