Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Conform unui comunicat al MCSI, Catalogul Electronic este un proiect în valoare de 48,47 milioane de euro şi va fi realizat 100% din fonduri europene. Biblioteca Virtuală are o valoare de 49,46 milioane euro, din care fonduri europene 40,75 milioane de euro.
"Prin proiectele finanţate din Programul Operaţional Competitivitate (POC), vor fi integrate în sistemul educaţional două platforme informatice care vor creşte atât calitatea actului, cât şi eficienţa sistemului educaţional. Educaţia digitalizată şi digitalizarea educată sunt coordonatele unei economii dezvoltate şi dinamice, iar România face eforturi în acest sens, inclusiv prin proiectele semnate astăzi!", afirmă ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu.
Primul proiect, Catalogul Electronic, cu o durată de implementare de trei ani, va dezvolta o platformă online care va fi utilizată, pe paliere distincte, atât de managementul şcolilor, de profesori, de elevi, dar şi de părinţi, creând totodată o responsabilizare a tuturor părţilor implicate prin accesul la informaţiile privind evaluarea şi absenteismul elevilor.
Cadou de la ASF pentru elevii din clasele I. Ce vor primi
Cel de-al doilea proiect, Biblioteca Virtuală, cu o durată de implementare de doi ani, va reprezenta o platformă digitală cu resurse educaţionale deschise, cu preponderenţă pentru nivelul gimnazial, facilitându-se liberul acces la manuale electronice, alături de alte resurse educaţionale electronice precum jocuri sau materiale auxiliare. Pentru o utilizare eficientă a acestui instrument la clasă, proiectul presupune, de asemenea, dotarea unui număr de 5.400 de şcoli gimnaziale cu câte un kit multimedia.
Aceste proiecte, alături de proiectul "Platforma naţională integrată - Wireless Campus", care se află deja în implementare, constituie acţiuni concrete în sprijinul învăţământului aflat în tranziţie spre o eră digitală, în care progresele tehnologice ale diferitelor domenii şi metode de studiu impun un grad ridicat de digitalizare a sistemului de învăţământ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...