Programul Prima Casă. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Vom merge pe același același concept
Dumitru Nancu, directorul...
O macara uriaşă, de 75 de metri înălţime, capabilă să ridice până la opt tone, a fost instalată la jumătatea lunii decembrie pe latura sudică, paralelă cu Sena. Macaraua, care a fost mai întâi fixată în sol, va permite coborârea, pe rând, a bucăţilor din această schelă, sudate între ele. Un post de transformare, indispensabil pentru alimentarea permanentă cu energie electrică a instalaţiilor, a fost transportat la faţa locului cu o barjă.
Schela este înconjurată cu o centură de grinzi metalice, realizată în proporţie de două treimi. Mai rămâne centura de la nivelul superior. Aceasta va fi realizată în ianuarie, cu ajutorul macaralei.
Citește și Catedrala Notre-Dame. Francois Pinault a donat 100 de milioane de euro
În paralel, o a doua schelă uşoară este ridicată de o parte şi de alta a celei vechi. Această structură este mai înaltă şi, din grinzile echipate cu şine, tehnicienii echipaţi cu corzi, numiţi ''veveriţe'', vor coborî în schelă pentru a tăia şi demonta piesele. Dezmembrarea, care va dura câteva luni, ar trebui să înceapă în februarie însă, pentru ca lucrările să avanseze, este nevoie ca vremea să rămână uscată şi să nu fie foarte frig, notează AFP.
Spaţiul din faţa catedralei urmează să fie redeschis treptat accesului turiştilor, începând de la sfârşitul lunii ianuarie. Interiorul catedralei a fost golit cu ajutorul roboţilor. Elementele au fost triate, inventariate şi depozitate în corturi amplasate în curtea anterioară.
Rămâne, însă, o mulţime de moloz în zona bolţilor. Acesta va fi aspirat cu dispozitive speciale de tehnicienii echipaţi cu corzi. Spaţiile rezervate corului au fost protejate cu un acoperiş temporar şi vor fi demontate, pentru a fi curăţate, apoi vor fi reasamblate. Orga mare, rămasă în mod miraculos intactă în timpul incendiului, trebuie curăţată, tub cu tub, pentru îndepărtarea prafului de plumb.
Se efectuează teste pentru decontaminarea celor douăzeci şi şase de capele ale catedralei, notează AFP. În acest sens, a fost testată o primă metodă, ce pare a fi cea potrivită. Când naosul va fi redeschis, un zid temporar va fi ridicat în faţa transepturilor. În clopotniţa nordică, ce a fost afectată de flăcări, cele opt clopote vor trebui coborâte şi vor fi reasamblate ulterior.
Citește și Consecințele nevăzute, dar periculoase, ale incendiului de la Notre-Dame
Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă de flăcări, la 15 aprilie 2019, într-un incendiu puternic. Flăcările au năvălit prin acoperişul catedralei, celebru monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei, şi au cuprins rapid turla octogonală în formă de săgeată, care s-a prăbuşit, urmată de întregul acoperiş. La momentul izbucnirii incendiului, catedrala se afla în curs de renovare, pe anumite părţi ale sale fiind ridicate schele. De asemenea, cele 16 statui din bronz de pe fleşa (acoperişul) catedralei fuseseră demontate pentru a fi restaurate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Dumitru Nancu, directorul...
Vicepreședintele Administrației...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...
Creșterea rapidă din ultimele trimestre pune presiune...
În ultimul an, prețul boabelor de cacao a crescut...
Banca Națională a României a...
Decizia vine în urma...
Președintele ales și-a transmis mesajul printr-o postare...
Agenţia Fitch a revizuit...
Totul devine prea scump pentru această țară europeană.
CEC Bank a listat vineri pe...
Dezamăgirea investitorilor a fost foarte mare.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o lege...
O criză „foarte, foarte...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Măsură esențială pentru reconfigurarea pieței energetice...
O reformă esențială, dar care...
Gazprom anunță că livrează gaze...
O companie sud-coreeană revoluționează industria...
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă...
Negocierile pentru formarea...
Asociatia Nationala a...
Astăzi vă aducem în prim-plan cele mai importante...