UPDATE: Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) vă invită azi, 17 noiembrie, să vizionați Topul Național al Firmelor 2021, emisiune live online care va fi transmisă, cu începere de la ora 17.00, pe pagina de Facebook a CCIR:
https://www.facebook.com/ccir.romania precum și pe canalul Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCXOVefCKVf-Jq4XFWKzPMYA
De asemenea, puteți viziona evenimentul accesând urmatorul link:
https://backstage.webex.com/backstage/onstage/g.php?
MTID=e80e112cf988975707eeaa327fedc41c1
Știrea inițială:
La nivel național, pe primele 10 locuri se clasează 12.393 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate, precum: industrie, servicii, comerț, turism, cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură și pescuit și construcții. Cele 12.393 de companii, cu o valoare totală a cifrei de afaceri de 178,18 miliarde de euro și un profit din exploatare de 15,08 miliarde de euro, aveau, la sfârșitul lui 2020, un număr de peste 1,2 milioane de angajați, mai exact 1.279.119.
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) realizează, începând din 1994, Topul Național al Firmelor (TNF), fiind singura instituție abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii țări.
Cea de-a XXVIII-a ediție a Topului Național al Firmelor se va desfășura pe data de 17 noiembrie, în format online, cu începere de la ora 17.00. Evenimentul va fi transmis live pe site-ul www.tnf.ro, www.ccir.ro, precum și pe paginile de socializare ale CCIR.
TNF 2021, clasament realizat în exclusivitate de către CCIR, are la bază următorii indicatori economici: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.
La realizarea clasamentului TNF 2021 au fost analizate 768.372 de bilanțuri financiar- contabile ale companiilor active în România, ceea ce reprezintă o creștere cu peste 5% față de anul precedent. Dintre acestea, 250.925 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 10 poziții în clasamentul național, în conformitate cu metodologia de realizare a topurilor de firme implementată de Camerele de Comerț în toate județele țării.
Provocările rămân însă majore pentru companiile românești. Criza forței de muncă și nivelul ridicat al birocrației sunt frâne care limitează creșterea economică. Stabilitatea instituțională și un dialog consistent cu autoritățile centrale și locale sunt condiții esențiale pentru menținerea stabilității economice a României.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Restructurări la care recurge...
Bugetul pentru 2025 prevede, la...
Joi, 28 noiembrie 2024, începând cu ora 12.00 Adriana...
Selecție a celor mai importante știri ale zilei.
România a obținut astăzi un acord crucial pentru...
Compania care organizează...
Termenul-limită pentru plata...
Elon Musk, proaspăt numit de...
România îndeplinește...
Curs valutar BNR, 27 noiembrie.
Economia SUA a înregistrat o creștere solidă în...
Bursa de Valori Bucureşti a...
Fostul premier și lider social democrat, Victor Ponta, a...
Commerzbank subliniază...
Se profilează o decizie crucială pentru TikTok în...
Moneda rusească s-a depreciat...
Adrian Câciu, actualul ministru...
Marius Budăi, fost ministru al...