Taxe vamale. Trump avertizează UE: Singura modalitate să fim tratați corect
Statele Unite vor impune taxe...
Pe parcursul întrevederii, au fost discutate aspecte privind colaborarea dintre România și SUA, în domeniul economic și perspectivele de aprofundare a relației dinte CCIR și U.S Chamber of Commerce.
Întâlnirea oficială a conducerii CCIR cu reprezentanții U.S. Chamber of Commerce a fost urmată de un dineu oficial cu membri ai comunității de business din zona Metropolitană Washington D.C., reprezentanți ai unor companii importante din SUA din diferite domenii de activitate, precum: industria chimica, industria aeronautica, IT&C, industria financiar-bancară și a asigurărilor, industria alimentară și industria de transport și logistică.
Temele abordate în cadrul acestei întâlniri au vizat aspecte concrete ale componentei economice din cadrul parteneriatului strategic SUA – România, prin identificarea de soluții viabile de creștere susținută a schimburilor comerciale bilaterale.
Partea americană a manifestat un interes semnificativ pentru dialogul cu reprezentanții CCIR, solicitând clarificări și elemente suplimentare care să întregească tabloul de informații despre România. Au fost exprimate intenții privind implicarea capitalului american în investiții în țara noastră în domenii de mare interes, precum și aspecte legate de demararea unor operațiuni comerciale care să favorizeze exportul unor produse provenite din industria românească.
„Cu o valoare totală a schimburilor comerciale bilaterale de peste 3,6 miliarde de euro, atât cât se înregistra la sfârșitul anului 2022, nu sunt prea multe de adăugat despre relația economică dintre România și SUA. Evident, există un potențial de creștere pe care și-l doresc ambele părți pentru a păstra trendul ascendent al acestor schimburi pe care îl înregistrăm anual. Avem 8.628 de companii americane care activează în România, iar valoarea totală a investițiilor directe americane s-a ridicat, la finele anului trecut, la peste 1,1 miliarde de euro. În mod clar, aceste cifre sunt influențate în mod pozitiv de parteneriatul strategic dintre cele două state, care, prin componenta economică, oferă oportunități pentru companiile românești să atragă investiții și finanțare din SUA și, în același timp un grad mai mare de stabilitate economică care duce la încurajarea investițiilor străine și dezvoltarea afacerilor pe termen lung.
La nivelul CCIR, există o colaborare intensă cu partea americană, fie că vorbim de acțiuni comune cu Ambasada SUA de la București, fie de proiecte cu reprezentanți ai Departamentului comercial SUA”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite vor impune taxe...
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...