CCIR și Ambasada Republicii Coreea în România continuă dialogul economic pe teme investiționale

Autor: Crişan Andreescu
Data publicării:
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl Mihai Daraban, a avut o întrevedere oficială cu E.S. Rim Kap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România, în scopul continuării discuțiilor care privesc implementarea unor proiecte economice comune în mai multe domenii de activitate.

Relațiile diplomatice dintre România și Republica Coreea au fost stabilite în anul 1990, iar de atunci, cele două țări au dezvoltat o cooperare constantă. Parteneriatul strategic dintre Republica Coreea și România a fost stabilit în 2008 și a fost consolidat prin adaptarea unei Declarații comune cu ocazia unei întâlniri la nivel prezidențial, la Seul, în aprilie 2024. Dialogul dintre CCIR și Ambasada Republicii Coreea în România intră, astfel, într-o nouă etapă în ceea ce privește atragerea de investiții în țara noastră, cu accent pe noi linii de producție și internaționalizarea businessului românesc.

„Partenerii sud coreeni s-au dovedit extrem de receptivi la informațiile economice pe care le-am transmis cu prilejul întâlnirilor anterioare, iar evenimentul de azi este o nouă etapă în intenția de a demara noi investiții în România. În acest sens, am propus o serie de obiective cu potențial investițional ridicat, din mai multe domenii de activitate, cum ar fi: industria apărării, industria energiei, cu accent pe energia nucleară, logistică, transporturi și infrastructură portuară. CCIR rămâne consecventă ideii de a atrage în România cât mai multe investiții străine, ca una dintre soluțiile sigure de a reduce deficitul comercial și de a avea creștere economică pe termen lung. Din fericire, diplomații coreeni s-au dovedit de-a lungul timpului parteneri serioși de dialog, multe dintre propunerile noaste fiind puse în practică la nivel guvernamental”, a subliniat președintele CCIR, Mihai Daraban.

E.S. Rim Kap-Soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România a apreciat faptul că „și de data aceasta, prin informațiile oferite, CCIR a dovedit că rămâne un partener stabil în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două state. Tot în urma unor astfel de întâlniri am reușit să implementăm la nivel guvernamental o strategie care să fie în consens cu politica noastră de parteneriat cu România”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel