CE, plan pentru a scăpa Europa de imigranţii ilegali: "Cei care nu au nevoie de protecţie trebuie să se întoarcă în ţările lor"

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Comisia Europeană anunţă o nouă strategie pentru creşterea numărului de deportări.

Comisia Europeană intenţionează să reacţioneze la creşterea numărului de imigranţi ilegali pe teritoriul Uniunii Europene printr-o nouă strategie privind deportările, a declarat luni comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson.

"Cei care nu au nevoie de protecţie internaţională trebuie să se întoarcă în ţările lor de origine", a declarat ea la Bruxelles, conform agenţiei dpa.

Reprezentanta Comisiei a arătat că numai în 2022 s-au înregistrat peste 300.000 de migranţi ilegali, dintre care majoritatea nu se calificau pentru obţinerea azilului.

O strategie eficientă de deportare ar trebui să funcţioneze ca o "descurajare", contribuind la reducerea migraţiei în condiţii nesigure şi ilegale, arată un comunicat al Comisiei.

Reuters menţionează că Uniunea Europeană încearcă de câţiva ani să crească rata deportărilor, însă până acum nu a avut decât succese limitate în acest sens. Un plan anunţat în 2021 se baza pe repatrierile voluntare. Uniunea a încercat şi să folosească politicile de acordare a vizei ca mijloace de presiune asupra unor ţări, astfel încât acestea să îi reprimească pe cei cărora li se refuză azilul. Datele Comisiei arată însă că numai 29% din cei care ar fi trebuit să plece din UE în 2019 au făcut acest pas.

Noua strategie anunţată marţi implică o cooperare mai bună între ţările membre ale UE şi instituţii cum ar fi Frontex - Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă, a cărei misiune este controlul frontierelor europene. Comisia intenţionează totodată să crească rata de deportare către ţările cu care colaborează bine şi unde nu există "obstacole politice", a explicat Johansson.

Ea şi Maria Juritsch, responsabilă a Comisiei pentru coordonarea politicilor de deportare, au refuzat însă să ofere cifre ţintă pentru deportări, arătând că trebuie consultate ţările membre ale UE şi că situaţia la nivel mondial este incertă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...

CEC Bank
Adrian Câciu, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene / FOTO: gov.ro
Donald Trump și lideri ai lumii / Ilustrație DCBusiness / Foto: Casa Albă și G10
Analizând tot felul de date / FOTO: Freepik
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...

Kremlinul moscovit / FOTO: Freepik
Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com

pixel