Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
O astfel de cooperare va ajuta cele două regimuri autoritare să continue să reprime disidența internă și să extindă eforturile comune pentru a contracara obiectivul lumii vestice, acela de a păstra un internet deschis și gratuit.
Acordul de săptămâna trecută vine după ce, în 2017, Moscova și Teheran au ajuns la concluzia că cele două țări se confruntă cu dușmani comuni în spațiul cibernetic și au semnat un memorandum de înțelegere pentru cooperare în probleme legate de IT&C, inclusiv „guvernarea internetului, securitatea rețelei” și „conexiunea internațională la internet”.
Potrivit ministrului rus de externe Sergei Lavrov, acordul va permite Rusiei și Iranului să își coordoneze activitățile în domeniul cibernetic relatează publicația c4isrnet, acordul stipulând o cooperare largă în domeniul securității cibernetice, inclusiv coordonarea acțiunilor, schimbul de tehnologii, instruirea specialiștilor..
Numind acordul „o piatră de hotar” în cooperarea cibernetică ruso-iraniană, Ministerul de Externe al Iranului a declarat că acordul prevede „cooperarea și coordonarea ... pentru a asigura securitatea națională și internațională”.
Această declarație sugerează că Moscova și Teheran ar putea împărtăși informații despre operațiunile cibernetice din SUA, punând noi obstacole Comandamentului Cibernetic al SUA, care utilizează o apărare preventivă împotriva amenințărilor cibernetice străine, prin conceptul așa-numit “defend forward”.
Citește și: Cât de catastrofal ar fi un război SUA-Iran. Ce șanse are invadarea Iranului
Potrivit noului acord, cele două țări vor coopera împotriva „infracțiunilor comise prin utilizarea IT&C”, fiind vizați disidenții politici. Teheranul va încerca probabil să învețe din eforturile Moscovei de a dezvolta statul rus de supraveghere și așa-numitul „internet suveran”. Acesta din urmă, folosit pentru cenzura și monitorizarea pe care Moscova o aplică.
Până în prezent, Moscova s-a oferit să ajute Iranul să emuleze proiectul rusesc Smart City, care permite autorităților să urmărească cetățenii prin tehnologii precum recunoașterea facială.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...