Ce mai învață elevii în alte țări. Chestii utile

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Pe scurt, invață cum să se descurce în anumite situații
Pe scurt, invață cum să se descurce în anumite situații
În multe țări, pe lângă lecțiile tradiționale, precum literatura, matematică sau educație fizică, elevii studiază materii care trezește invidia generațiilor mai mari.

Marea Britanie: Școala din pădure

În Marea Britanie, copiii sunt învățați să se orienteze și să supraviețuiască în pădure. Spre exemplu, micuții află cum se face focul, ce vreascuri și lemne sunt bune pentru ca focul să se aprindă rapid, cum să-și construiască un adăpost simplu. Cursul se intitulează ”Școalad din pădure” și figurează în programa pentru clasele mici.

Israel: Război cibernetic și dezbateri

Elevii israelieni sunt introduși în tainele securității cibernetice. Deocamdată, această materie se predă într-un număr redus de școli, ea fiind înscrise printre discipline la îndemnul părinților, dornici ca fiii și fiicele lor să știe cât mai multe despre spațiul virtual. În cadrul acestor cursuri, copiii învață cum identifică eventuale nereguli în funcționarea computerului sau a alturi dispozitiv digital, cum să se comporte pe rețelele sociale, cum depistează amenințări ascunse în comentarii.

În alte școli, elevii învață arta dezbaterilor. Mai exact, cum să-și susțină punctul de vedere, însemnătatea mimicii faciale sau ale mâinilor, cum să se concentreze pe ”glasul interior, pe intuiție” și cum să vizualizeze cuvintele.

Germania: Lecții de fericire

Autoritățile germane consideră că fericirea poate fi obiect de studiu și au lansat un proiect pilot în mai multe școli. Cursurile sunt ținute de profesori de specialitate. Copiii află cum să fie fericiți, să trăiască în armonie cu ceilalți, să-și asculte inima. În loc de examen, elevii au două variante: fie realizează un filmuleț despre bunătate, fie participă la acte de caritate.

Spania: Educație emoțională

Programul este destinat elevilor din toți anii de studiu. Copiii sunt învățați să-i asculte pe interlocutorii lor, să interacționeze cu alți oameni. Pedagogii sunt convinși că partea emoțională a personalității fiecăruia dintre noi reprezintă o componentă importantă a unei vieți fericite. Într-o atmosferă de încredere, ei învață să-și depășească stările de frică, să-și controleze furia, să poarte discuții pe teme captivante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel