"Pandemia ar urma să provoace cel mai semnificativ recul al economiei germane de la înfiinţarea Republicii Federale. Dar ne aşteptăm ca redresarea să înceapă în vara acestui an", a afirmat Lars Feld, şeful organizaţiei care consiliază Guvernul de la Berlin.
OMC: Comerţul economic global a scăzut la un nivel record
Datele ajustate în funcţie de efectele calendaristică indică un declin de 6,9% al celei mai mari economii europene în acest an. Consiliul german al experţilor economici se aşteaptă la o redresare lentă în semestrul doi din 2020, iar anul viitor PIB-ul Germaniei ar urma să crească cu 4,9%.
"Aceasta înseamnă probabil că economia nu va reveni la nivelul de dinaintea crizei până cel mai devreme în 2022", iar măsurile de stimulare adoptate de Guvernul de la Berlin sprijină redresarea", se arată în comunicatul Consiliului german al experţilor economici. Organizaţia a avertizat că estimarea este făcută sub rezerva unei "considerabile incertitudini", deoarece un al doilea val de infecţii ar prelungi declinul.
Restricţiile impuse în Germania pentru a stopa răspândirea epidemiei sunt ridicate lent, permiţând reluarea activităţii economice.
Luna aceasta, Bundesbank a previzionat că economia Germaniei se va contracta cu 7,1% în 2020, apoi va creşte cu 3,2% în 2021 şi cu 3,8% în 2022, după ce cancelarul Angela Merkel a anunţat un plan de stimulare de 130 de miliarde de euro pentru perioada 2020 - 2021. Acest program se adaugă imensului plan de peste 1.000 de miliarde de euro pus în aplicare în martie, în perioada de vârf a pandemiei, şi care prevede ajutoare pentru firme şi împrumuturi garantate de stat în valoare de miliarde de euro.
Estimările Bundesbank sunt în linie cu cele ale analiştilor şi ale Guvernului de la Berlin, care se aşteaptă în acest an la un declin al PIB-ului între 6% şi 7%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...