Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Oficialul a explicat că Guvernul impune limite clare pentru instituțiile publice, astfel încât să respecte ținta de deficit bugetar de 7%. În ciuda presiunilor pentru alocări suplimentare, strategia ministerului este de a evita creșterea fiscalității, cu condiția ca veniturile bugetare să rămână pe un trend pozitiv, a spus oficialul într-un interviu acordat TVR Info.
Deficitul bugetar, prioritate pentru Ministerul Finanțelor
Ministrul Finanțelor, Tánczos Barna, a declarat că România nu va introduce noi taxe, atâta timp cât statul reușește să controleze cheltuielile publice. În cadrul emisiunii Prim Plan de la TVR Info, oficialul a explicat că strategia ministerului este de a impune limite lunare și trimestriale pentru cheltuieli, astfel încât să fie respectată ținta de deficit bugetar de 7%.
„În momentul de față, sunt concentrat pe controlul cheltuielilor la instituțiile publice, prin stabilirea unor limite clare. Fiecare instituție trebuie să se încadreze în această plajă de cheltuieli, pentru a ne menține în deficitul de 7% (…) Este o muncă dificilă, dar necesară, pentru că trebuie să ne încadrăm în ținta de deficit”, a declarat ministrul.
Presiuni pentru alocări suplimentare, dar fără taxe noi
Tánczos Barna a recunoscut că există solicitări din partea instituțiilor pentru fonduri suplimentare, însă a subliniat că menținerea echilibrului bugetar este o prioritate absolută.
În ceea ce privește zvonurile despre eventuale creșteri de taxe, ministrul a oferit o poziție clară: „Dacă păstrăm acest trend, avem toate șansele să nu avem nevoie de niciun alt plan de noi taxe. Nu, în niciun caz.”
Veniturile statului, la un nivel „acceptabil”
Ministrul Finanțelor a mai precizat că încasările la buget din luna februarie au fost „acceptabile”, însă este esențial ca acest trend să fie menținut pe tot parcursul anului. „Drumul este lung, mai avem 10 luni, dar dacă păstrăm acest trend, avem toate șansele să nu avem nevoie de măsuri fiscale suplimentare”, a adăugat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...