”Nu suntem încă într-o astfel de situație. În general ai nevoie de un acord cu FMI atunci când nu ai capacitatea de a găsi resursele financiare pentru susținerea deficitelor, pentru finanțarea golurilor de casă pe piața liberă, ca să spun așa. Nu suntem într-o situație atât de disperată. Aici chiar vreau să dau încredere și investitorilor și oamenilor”, a declarat Ludovic Orban, luni, la TVR 1, întrebat ce diagnostic ar pune finanțelor României în prezent și dacă, în perspectivă, e necesar un acord cu FMI.
Șeful Executivului a mai precizt că o contracție prea rapidă pentru scăderea deficitul sub 3% ar putea avea efecte negative asupra creșterii economice.
„Sigur s-a creat un dezechilibru, unul destul de mare, dar trebuie să luăm măsuri graduale pentru a reechilibra. Pentru că nu e bine să determini o contracție foarte mare. O contracție foarte mare care să ne ducă mai rapid sub 3% deficit bugetar, cât este deficitul admis prin Tratatul UE, o contracție prea rapidă poate să aibă efecte negative asupra creșterii economice, asupra disponibilității oamenilor de a consuma, de a se împrumuta”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Programul Rabla Auto 2025 vine...
Investitorul american a tras un...
Donald Trump sărbătorește...
Dolarul a scăzut luni, în absența unor schimbări reale...
Un tur de orizont al pieței materiilor prime, pentru a...
Uniunea Europeană a adoptat noi...
Grupaj de ştiri.
Stare de urgenţă în Spania.
Luni, părţi din Spania şi...
Peste 50.000 turiști sunt...
Exporturile de gaze naturale...
Așa cum Elon Musk a lansat o...
ANAF lansează un nou program de...
Noutăţi de la Administraţia...
O întrerupere masivă a...
Moneda unică europeană și...
Comisia pentru muncă a...