Ce trebuie să faceţi dacă nu aţi primit cardurile pentru alimente "Sprijin pentru România"
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Cardul pentru alimente / FOTO: Pagina de Facebook a Ministerului Fondurilor Europene
Cardul pentru alimente / FOTO: Pagina de Facebook a Ministerului Fondurilor Europene
Nu puţine sunt situaţiile în care românii, chiar dacă se încadrează în prevederile legale, nu au intrat încă în posesia cardurilor sociale pentru alimente. 

Programul social "Sprijin pentru România" continuă şi în acest an, în aceleaşi condiţii. Concret, o dată la două luni, românii cu venituri reduse primesc câte 250 de lei pe cardurile sociale, bani cu care îşi pot cumpăra alimente. Anul acesta, lunile în care se virează banii sunt: februarie, aprilie, iunie, august, octombrie şi decembrie. 

Din păcate însă, există situaţii în care - deşi se încadrează în cerinţele legale - unii români fie nu au primit cardurile, fie acestea nu le-au fost încărcate cu sumele cuvenite. Conform autorităților cu competenţe în domeniu, toți cei aflați în această situație sunt îndemnați să se adreseze Casei Teritoriale de Pensii sau Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială din județul de reședință.

Detaliile referitoare la criteriile de eligibilitate pentru tichete sociale pentru produse alimentare și mese calde pot fi găsite în Art. 3 și Art. 4 ale Ordonanței de Urgență a Guvernului României, nr. 63 / 2022.

Reamintim faptul că, începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei, o dată la două luni. Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Majorarea plafonului a fost propusă MIPE, iar tot din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de 2 ori pe an, de pachete cu alimente.

 

Beneficiarii sunt: 

 

- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

- persoanele - copii şi adulţi - încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

- familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;

- familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;

- familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune , în condiţiile Legii nr. 196/2016, , cu modificările şi completările ulterioare;

- persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai mult cărbune în 2024

În urmă cu câteva zile, Institutul Național de...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel