Ce vând băncile: Chiar și o fabrică, alături de case, vile, terenuri și mașini

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Mai ieftin sau mai scump, este și asta o variantă de a face o investiție
Mai ieftin sau mai scump, este și asta o variantă de a face o investiție
Nu de puține ori am auzit de licitații organizate de bănci pentru vânzarea unor obiecte de valoare, după o executare silită. Oferta este dintre cele mai variate, de la apartamente și terenuri, la vile și automobile. Toate au fost și sunt vândute în ideea ca banca își va recupera banii împrumutați unui client.

În ultimii ani au crescut procedurile de executare silită în România. Multe au venit pe fondul incapacității de plată, fie că vorbim de persoane fizice, fie de persoane juridice. Marea lor majoritate vin în urma unor împrumuturi mari făcute de diverșii clienți ai băncilor și imposibilitatea onorării datoriilor. 

Odată a sumelor împrumutate și, implicit, a dobânzilor aferente creditelor făcute. Majoritatea băncilor românești se confruntă cu astfel de situații cu datornicii. De obicei vânzările se fac la cel puțin jumătate din valoarea reală a bunului sechestrat.

Libra Internet Bank, spre exemplu vinde de la spații industriale, comerciale și bunuri mobile, la mașini, terenuri și case. Astfel, cu 78.700 de euro se poate cumpăra o proprietate compusă dintr-un teren cu suprafață de 279 metri pătrați și o construcție tip parter plus etaj, cu șase camere și o suprafață de 216 metri pătrați, precum și un garaj de 15,26 metri păstrați, dar și două anexe tip subsol și parter, una de 33,68 metri păstrați, cealaltă de 48,30 metri pătrați. Imobilul beneficiază de toate utilitătile zonei: energie, apa, gaze, canalizare. 

Patria Bank a scos, printre multe altele, la licitație o fermă - teren și clădiri - situată în comuna Roseti, din județul Călărași. Prețul este de 300.000 de euro. Tot aici se vinde și Fabrica de conserve din Tecuci, județul Galați. Pentru 2.794.000 de lei poate fi cumpărat un teren cu suprafață de 7966 metri pătrați, un spațiu de producție și administrativ, două magazii, un depozit de combustibil, un put foraj apă, o stație pompe, două centrale termice și utilaje. 

Banca Transilvania vinde în licitație din executări silite tot felul de bunuri. Astfel, cei interesați pot achiziționa pentru 25.250 lei un teren intravilan în localitatea Tamadu Mare, din județul Călărași. Din descriere aflăm că este vorba despre o cotă de 1/2 dintr-un teren intravilan în suprafață de 1.016 metri pătrați situat pe strada Teiului și dispunând, la capitolul utilități, de electricitate și apă. Zona de amplasare este una rezidențială și se caracterizează prin construcții tip casă/vilă cu un regim de înălțime de maxim un etaj plus mansardă. 

Citește și Obiectul pentru care românii acceptă să se îndatoreze

Citește și Mircea Coșea, după anunțul BNR: ”Toți vom plăti dobânzile majorate ale băncilor la credite”

La categoria auto găsim doar autoutilitare și o semiremorcă an de fabricație 2001, ce poate fi cumpărată pentru 5,340 de euro, fără TVA. Cel mai ieftin autovehicul este o autoutilitară furgon, marca Ford din 2003, al cărei preț este de 1.950 de lei.

Prin procedura de vânzare directă se pot cumpăra apartamente, terenuri sau vile. Astfel, o casă cu teren de 275 metri pătrați din localitatea Râșnov, județul Brașov, poate fi cumpărată pentru 65.000 de euro. Un apartament de trei camere în București, cu o suprafață utilă de 78,82 metri pătrați aflat într-un bloc construit în perioada anilor 1988-1990 se vinde cu 140.000 de euro. 

În ceea ce privește procedura, doritorii se pot adresa fie direct băncii, fie pot completa, pentru a transmite o ofertă online, completând formularul atașat fiecărui bun scos la vânzare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...

Trenul nou a rămas în gară

pixel