Cea mai scumpă specie de pește din lume (VIDEO)

Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Peștii koi sunt rudele mult mai "bogate și celebre" ale bătrânului crap
Peștii koi sunt rudele mult mai "bogate și celebre" ale bătrânului crap
Peștii koi sunt rudele mult mai "bogate și celebre" ale bătrânului crap pe care l-am mâncat cu toți.
Peștii koi din Japonia sunt cei mai scumpi! Unul s-a vândut cu 1.8 milioane de dolari! E momentul să se afle despre acești pești originari din Japonia care sunt adevărate comori pentru crescătorii lor și pot ajunge să aibă prețuri exorbitante fără că noi, muritorii de rând să înțelegem de ce.
 
Istoria peștilor koi a început prin anii 1700 în Japonia, atunci când cultivatorii de orez au început să-i crească pentru că aveau culori și modele interesante, cam în același fel în care în alte părți ale lumii creșteau câini de diferite rase care ajungeau să devină animale de companie. Sute de ani mai târziu, creșterea și împerecherea pesteilor koi a devenit o tradiție pe care crescătorii o iau foarte în serios.
 

Youtube video image

Există inclusiv un campionat național, o competiție, prin care arbitrii decid care este cel mai frumos peste koi. Criteriile pe care le iau în cosiderare în procesul de notare sunt următoarele: cât de bine și frumos arată solzii peștelui, mărimea lui, formă și grația cu care peștele se mișcă în apă. Dar cel mai important criteriu pe care sunt aleși și diferențiați că preț sunt culorile lor. Este foarte importantă diversitatea de culori și modele de pe solzii unui peste koi, iar asta îl poate face extrem de valoros.
 
Peștii koi au explodat că și popularitate în întreagă lume și sunt foarte căutați de hoteluri și restaurantele de lux care îi expun în acvarii uriașe. Un pește normal poate costa de la câțiva dolari până la 10 – 20.000 de dolari dar poate depăși lejer și 1 milion de dolari dacă este un exemplar renumit și premiat. În prezent există peste 120 de specii de pești koi.
 
Unii dintre acești pești sunt rezultatul a zeci de ani de creștere selectată și foarte multă atenție din partea crescătorilor. Cele mai căutate culori pentru un peste koi sunt alb și roșu, cu cât sunt mai proeminente și mai bine proporționate pe corpul peștelui cu atât exemplarul este mai bine cotat. Culorile alb și roșu în Japonia înseamnă fericire și puritate iar asta le face atât de valoroase.
 
Și în caz că nu știați procesul de creștere al peștilor este foarte greu. Spre exemplu un crescător normal începe cu aproximativ 3 milioane de pești din care selectează 15.000 pe care să-i crească pentru primul an, după încă un an alege doar 1.000 pe care să-i crească și în anul doi. A așteptat până când a făcut 9 ani pentru a-l vinde la o licitație cu suma record de 1.8 milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel