CEC Bank a finanțat peste 3.000 proiecte investiționale din fonduri europene
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Palatul CEC
Palatul CEC
Fondurile europene au un rol esențial în dezvoltarea României, CEC Bank finanțând, de la demararea Exercițiului Financiar 2007-2013 și până în prezent, peste 3.000 proiecte investiționale, a declarat Ramona Ivan, Director Relații cu Instituții Naționale și Internaționale în cadrul CEC Bank, cu ocazia Zilei Europei.

CEC Bank a acordat în perioada 2007-2024 un număr de 3.243 de credite pentru finanțarea proiectelor cu componentă nerambursabilă, cu o valoare totală de 9,4 miliarde de lei. Proiectele finanțate au avut o componentă de grant în valoare de 22,3 miliarde de lei.

 

Dacă analizăm structura acestor credite, observăm că principalele finanțări au fost acordate în cadrul programelor de finanțare rurală (PNDR și POPAM) cu un număr de 2.140 proiecte și o valoare cumulată a finanțării de 3,5 miliarde de lei, urmate de programul operațional regional (POR) cu 612 proiecte finanțate, cu o valoare cumulată de 2,75 miliarde de lei.

 

În cadrul acestor finanțări, un număr de 521, cu o valoare cumulată de 2,7 miliarde de lei, au fost finanțări acordate autorităților administrației publice locale (AAPL), în vederea implementării unor proiecte cu impact asupra comunităților respective, iar un număr de 2.722 credite cu o valoare cumulată de 6,7 miliarde de lei au fost acordate companiilor, în vederea dezvoltării proiectelor investiționale propuse de acestea.

 

"CEC Bank a finanțat proiecte eligibile care au generat valoare adăugată semnificativă pentru dezvoltarea industriei, agriculturii și infrastructurii rurale, reabilitării infrastructurii urbane, reabilitării rețelelor de apă și canalizare și altele", a adăugat Ramona Ivan.

Totodată, CEC Bank își reafirmă angajamentul pe termen lung față de economia românească, fiind implicată în derularea tuturor programelor guvernamentale. De exemplu, în cadrul edițiilor anterioare ale programului IMM Invest, CEC Bank a acordat aproximativ 7.200 de finanțări în valoare cumulată de peste 7 miliarde de lei. Acest program își propune sprijinirea antreprenorilor în obținerea finanțărilor necesare pentru depășirea dificultăților economice actuale, amplificate în ultima perioadă de invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel