CEC Bank lansează o nouă aplicație. La ce folosește

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Guvernul Japoniei a lansat vineri o aplicaţie pentru telefoanele mobile, denumită COCOA
Guvernul Japoniei a lansat vineri o aplicaţie pentru telefoanele mobile, denumită COCOA
CEC Bank lansează CEC Pay, aplicaţia Android prin care clienţii băncii pot plăti contactless, utilizând tehnologia NFC (Near Field Communication - comunicare în câmp apropiat), direct cu telefonul la comercianţi, conform unui comunicat de presă al băncii. 

CEC Pay funcţionează doar prin conectarea cardurilor Visa CEC Bank şi permite inclusiv transferuri rapide de bani atât către alţi utilizatori de CEC Pay, cât şi către carduri emise de alte bănci din România. Utilizatorul CEC Pay poate să îşi personalizeze experienţa de plată şi să îşi securizeze tranzacţiile, direct din aplicaţie, prin activarea opţiunii de autorizare tranzacţii în cazul unor plăţi cu o anumită valoare sau în cazul mai multor tranzacţii consecutive.

"Tehnologia şi nevoile clienţilor noştri evoluează, de aceea plăţile mobile sunt una dintre priorităţile noastre şi am început cu CEC Pay întrucât peste 80% din portofoliul nostru de clienţi sunt utilizatori ai sistemului de operare Android. Urmează ca în prima parte a acestui an să lansăm şi o soluţie de plată similară pentru utilizatorii de sistem iOS. Suntem foarte atenţi la tot ce se întâmplă la nivel de tehnologii noi şi soluţii inteligente de plată şi transfer bani. Banking-ul până la urmă trebuie să fie la fel de simplu şi accesibil ca orice altă experienţă online", a spus Bogdan Neacşu, director general - preşedinte CEC Bank.

Pentru a putea plăti cu telefonul, utilizatorii CEC Pay trebuie să descarce aplicaţia din Google Play Store şi să adăuge cardurile Visa, de debit sau de credit, de persoană fizică sau juridică. Serviciul CEC Pay este gratuit, iar plăţile cu telefonul mobil sunt realizate fără taxe sau comisioane.

Citește și CEC Bank, instituție simbol cu o clădire emblematică

 CEC Bank este o bancă universală de top pe piaţa românească, care oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking şi phone-banking (Tele CEC). Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank. În luna noiembrie a anului trecut, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com

pixel