CEC Bank. O nouă ofertă de credite ipotecare pentru salariații din spitale

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
CEC Bank
CEC Bank
CEC Bank completează oferta de credite destinată salariaţilor instituţiilor medicale care luptă împotriva COVID-19 cu credite pentru locuinţe mai avantajoase decât cele prin "Prima Casă": dobândă la lei de 4,19% anual (IRCC+ marjă anuală de doar 1,75pp) şi comision de administrare de 0,15% anual, a anunţat luni banca.

Oferta se adresează salariaţilor din spitalele care luptă împotriva COVID-19 (spitale de asistenţă pentru cei bolnavi şi spitale suport), conform Ordinului Ministrului Sănătăţii 623/2020 cu modificările ulterioare.

Banca Națională a Austriei se așteaptă ca PIB-ul să sufere GRAV

Anterior, CEC Bank a lansat o ofertă pentru refinanţarea împrumuturilor de nevoi personale în lei, în condiţii foarte avantajoase: dobândă fixă de 5,5% pe an, cea mai mică de pe piaţă în acest moment, fără alte comisioane, faţă de o dobândă medie la nivelul sistemului bancar de 10,5% pentru creditele de consum din portofoliu.

În cazul ofertei de credite ipotecare destinate salariaţilor din spitale, la un împrumut de 200.000 lei pe 25 de ani, rata lunară ajunge la 1.102 lei. Dobânda anuală efectivă (DAE) este de 4,43%, faţă de 5,75% media pieţei la creditele noi pentru locuinţe. Astfel, pe întreaga durata de rambursare a creditului, costurile cu dobânzile şi comisioanele sunt cu peste 50.000 de lei mai mici decât în cazul unui credit în condiţiile medii de pe piaţă.

Valoarea maximă a creditului poate fi de 2,8 milioane de lei, avansul este de minimum 15%, iar durata de rambursare de până la 35 de ani. Dobânda este în prezent de 4,44% (IRCC + marjă de 2pp) şi se percepe un comision anual de administrare de 0,15%, plătibil lunar.

De asemenea, în cadrul perioadei de rambursare, clienţii pot opta pentru o perioadă de graţie de până la 360 de zile la rambursarea principalului, timp în care vor fi achitate doar dobânzile. La cerere dobânda pentru primele 6 luni va putea fi achitată trimestrial.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent peste 2 milioane de clienţi, cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de 29,3 miliarde de lei, la sfârşitul anului 2018.

CEC Bank oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM, internet banking (CEConline), mobile banking şi phone-banking (Tele CEC). Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie din 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 de milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Dolari

Dolarul își revine, lira sterlină se impune în fața euro

Dolarul și-a revenit ușor, deși incertitudinile legate...

Foto: Freepik.com
Ședință de guvern / Foto: gov.ro
La benzinărie / FOTO: Freepik
Foto: Freepik.com
Dolari și aur / Foto: Freepik
Shein / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr
Despre prosumatori
Mina Șuior
Majorarea salariilor costă
Pensiile private se modifică / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Om de afaceri la calculator / Foto: Freepik
Sebastian Burduja / FOTO: Facebook
Start-up Nation
Piața luxului a încasat o lovitură puternică / Foto: Freepik
Bursa
Foto: Freepik.com
Figurine / FOTO: Wikipedia

Japonia și curiozitățile ei: Secretul figurinelor Daruma

La nord de Osaka, ascuns în colinele împădurite ale...

Previziuni / FOTO: Freepik

Adio petrol scump pentru următorii cel puțini doi ani

Experții băncii HSBC au revizuit în scădere prognozele...

Foto: Freepik.com

Producţia industrială a României, în scădere

În perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2025, comparativ...

Analistul economic Adrian Negrescu
Fondul Monetar Internațional / Foto: Banca Mondială / Flickr
Leadership creativ
Foto: Freepik.com
Muncitor
Card bancar / Foto: Freepik

pixel