Cei mai mulți oameni se simt excluși la locul de muncă. Analiză

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Birou
Birou
Majoritatea muncitorilor la nivel global se simt exluși la locul de muncă.

Trei sferturi (75%) dintre angajaţii din companiile globale s-au simţit excluşi la locul lor de muncă, dar socializarea cu colegii rămâne primordială, se arată în concluziile Barometrului EY Belonging 3.0, publicat marţi.

Cu toate acestea, aproape jumătate (41%) dintre respondenţi susţin că serviciul lor este locul în care au cel mai puternic sentiment de apartenenţă, după cel de acasă.

Pe de altă parte, 56% din totalul celor chestionaţi consideră că nu pot împărtăşi sau sunt reticenţi în a împărtăşi anumite aspecte ale identităţii lor la locul de muncă, de teamă că acest lucru i-ar putea împiedica să se integreze, iar această pondere este mai mare în cazul respondenţilor LGBTQ+ (77%).

Potrivit cercetării, pentru a combate în mod eficient sentimentele de excludere la serviciu, verificarea modului în care se descurcă cineva, atât la locul de muncă, cât şi în viaţa personală, rămâne un factor care contribuie, în primul rând, la crearea unui mai bun sentiment de apartenenţă pentru 32% dintre angajaţi. În acelaşi timp, procentul ajunge la 39% în cazul respondenţilor din SUA, confirmat şi în ediţiile anterioare ale Barometrului din 2018 (38%) şi 2020 (37%).

Totodată, 45% dintre respondenţi au spus că munca flexibilă, inclusiv autonomia în alegerea orelor şi a locaţiei, a fost principalul factor de motivare pentru a deschide tema diversităţii, echităţii şi incluziunii (DE&I) în cadrul echipelor lor.

 

Inechitatea, marele inconvenient al muncitorilor

 

O majoritate covârşitoare a respondenţilor recunoaşte un anumit nivel de inechitate la locul de muncă şi doar 6% au afirmat că nu au simţit deloc acest sentiment.

Cel mai important factor care contribuie la sentimentul de echitate la locul de muncă este pentru 40% dintre cei intervievaţi salariul echitabil. În top urmează evaluarea echitabilă a performanţelor (34%) şi repartizarea echitabilă a sarcinilor de lucru (30%).

De asemenea, două treimi dintre lucrători (66%) sunt de părere că există bariere în calea avansării în cadrul companiei lor, lipsa resurselor adecvate (24%) fiind raportată ca fiind cel mai frecvent obstacol, urmată de lipsa unui salariu echitabil (23%) şi de accesul inegal la oportunităţi (21%).

În plus, 63% dintre respondenţi ar alege o companie care acordă prioritate DE&I în locul uneia care nu o face, iar 74% spun că prioritatea acordată de compania lor DE&I este un factor care le influenţează alegerea locului de muncă. Această temă este mai pronunţată în rândul generaţiei Z şi al milenialilor, dintre care 73%, respectiv 68% au declarat că ar alege o companie care acordă prioritate DE&I în detrimentul uneia care nu o face, faţă de 53% din Generaţia X, respectiv 46% din Generaţia Baby boomers.

Studiul EY include un eşantion combinat de peste 5.000 de adulţi angajaţi la nivel mondial (18-64 de ani) din următoarele ţări: SUA, Marea Britanie, Germania, Singapore şi India. Sondajul a fost realizat în luna mai 2023, de Big Village, un colaborator de cercetare consultativă, împreună cu Prosek Partners.

 

Despre EY

 

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 365.399 de angajaţi în peste 700 de birouri în 150 de ţări şi venituri de aproximativ 45,4 miliarde de dolari, în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2022.

Prezentă în România din anul 1992, EY furnizează, cu ajutorul celor peste 900 de angajaţi din România şi Republica Moldova, servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, juridică, strategie şi tranzacţii, consultanţă către companii multinaţionale şi locale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

COP29 BAKU / FOTO: https://cop29.az/en/media-hub/media-gallery/35/album?slide=8
În laboratoare / FOTO: https://www.leti-cea.fr/cea-tech/leti/Pages/presse/Phototheque.aspx
Mașină electrică / FOTO: Freepik
Unilever / FOTO: Freepik

Unilever vrea să renunțe la o serie de produse alimentare

Este o manevră care face parte din planurile de...

foto: pexels.com
O colaborare de succes
Bună dimineața! Să aveți o zi minunată!
Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Foto: pexels.com
Mașină electrică / sursa: Freepik.com
Jeff Bezos și Elon Musk
La volan, fără griji! FOTO: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Bentley

Bentley spune „nu încă”: ce ascunde strategia Beyond100+

Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC

pixel