Cel mai mare creditor din Germania concediază mii de angajați
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Concediere
Concediere
Deutsche Bank va desființa 3.500 de locuri de muncă, în cadrul unui plan de reducere a costurilor cu 2,5 miliarde de euro până în 2025.

Cel mai mare creditor din Germania a declarat joi că a făcut progrese în atingerea acestui obiectiv, dar că îi mai rămâne să facă economii de 1,6 miliarde de euro dintre care o parte vor fi determinate de "fluxuri de lucru simplificate și automatizare".

Cele mai multe locuri de muncă vor fi pierdute în funcțiile de back office, a adăugat banca într-un comunicat, conform CNN.

Concedierile se ridică la aproximativ 4% din forța de muncă globală a companiei.

De asemenea, Deutsche Bank a anunțat că profitul înainte de impozitarea din 2023 a crescut cu 2% față de anul precedent, la 5,7 miliarde de euro - cel mai ridicat nivel din ultimii 16 ani. Însă profitul net a scăzut cu 14%, la 4,9 miliarde.

"Am obținut o creștere mult peste țintă și ne-am menținut concentrarea pe costuri, investind în același timp în domenii cheie", a declarat directorul general Christian Sewing.

Banca a precizat că va returna acționarilor 1,6 miliarde de euro în primul semestru prin dividende și răscumpărări de acțiuni.

 

Mulți creditori au recurs la concedieri, în favoarea AI-ului

 

Deutsche Bank este doar ultimul dintr-o serie de creditori care au anunțat concedieri în ultimele luni, în condițiile în care băncile încearcă să reducă costurile și să crească profiturile.

Citibank a declarat la începutul lunii ianuarie că va reduce 20.000 de locuri de muncă în următorii doi ani, economisind 2,5 miliarde de dolari pe termen lung. UBS, între timp, elimină 3.000 de locuri de muncă numai în Elveția, deoarece absoarbe Credit Suisse.

În Marea Britanie, Barclays (BCS), Lloyds și Metro Bank au anunțat disponibilizări în noiembrie.

Mai multe dintre bănci au invocat creșterea automatizării ca motiv pentru reducerea numărului de angajați, pe măsură ce cresc îngrijorările legate de impactul pe care progresele în domeniul inteligenței artificiale generative l-ar putea avea asupra locurilor de muncă. Lloyds, de exemplu, a declarat că renunță la anumite roluri, dar face angajări pentru posturi legate de date și tehnologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel