Cel mai „occidental” oraș din România nu are contract de deratizare de 6 ani
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Timisoara
Timisoara
Timișoara nu are deratizare și dezinsecție din 2013 iar Primăria a scos la licitație acest serviciu. Este posibil ca primăria să nu poată rezolva situația până în primăvară iar orașul să rămână tot fără dezinsecție și deratizare.  

Serviciul de deratizare avea un câștigător din toamna anului trecut, când primarul Nicolae Robu anunța că municipalitatea ar urma să semneze contractul pe patru ani cu firma Deraton, care a depus o ofertă de 10,8 milioane de lei cu tot cu TVA. Estimarea pentru licitație era însă de 46 milioane de lei, astfel că procedura a fost contestată.

Oferta Deraton a blocat iarăși acest serviciu, după ce o altă firmă participantă a acuzat că oferta câștigătoare este mult prea mică. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis că primăria trebuie să reia procedura, astfel că firma declarată câștigătoare inițial a fost eliminată. A fost preferată apoi oferta cea mai mică după cea a Deraton, dar și aceasta a fost contestată recent de cea de-a treia firmă înscrisă la licitație, care a oferit cel mai mare preț, conform tion.ro.

Telenovela contractului de dezinsecție și deratizare a Timișoarei durează din 2013, când vechiul contract, încheiat tot cu Deraton, a expirat, iar primăria a scos din nou acest serviciu la licitație. Doar firma Romprest Servicii S.A. a participat, însă a fost descalificată pentru că nu ar fi îndeplinit condițiile din caietul de sarcini. Reprezentanții firmei amintite nu s-au dat bătuți și au dat în judecată Primăria Timișoara.

Practic, având în vedere toate contestațiile efectuate din 2013, în Timiăoara nu s-a făcut dezinsecție de 6 ani, excluzând un scurt moment când exista amenințarea virusului Zika.

 
Citește și: Wizz Air se extinde la Timișoara. A treia navă și noi rute din septembrie
  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel