Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Statele Unite nu au găsit dovezi că Rusia a atacat reactoarele nucleare ale centralei de la Zaporojie, în sud-estul Ucrainei, şi se pare că, în ciocnirile care au avut lco acolo, au fost folosite doar arme uşoare, a afirmat subsecretarul american pentru energie nucleară, Jill Hruby.
Intervievat de postul de televiziune MSNBC, el a subliniat administraţia Biden este pregătită pentru orice scenariu care ar implica radiaţii emise de la acea unitate, despre care Kievu afirmă că a fost lovită de obuze trase de trupele ruse, care au reușit să o cucerească. Conform Moscovei, trupele sale controlau zona încă din 28 februarie şi sabotori ucraineni au lansat în noaptea de joi spre vineri un atac într-o acţiune de provocare.
Un incendiu s-a declanşat în clădiri anexe ale centralei. Organismul ucrainean însărcinat cu securitatea nucleară a anunţat că incendiul, care a afectat un laborator şi o clădire pentru formare profesională, a fost stins şi nu a fost detectată nicio scurgere radioactivă.
Suntem deciși, suntem uniți
Între timp, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că Uniunea Europeană este pregătită să adopte "noi sancţiune dure" dacă preşedintele rus Vladimir Putin "nu opreşte războiul pe care l-a declanşat" în Ucraina. "Suntem hotărâţi, suntem decişi, suntem uniţi", a declarat ea la Bruxelles, alături de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. Uniunea Europeană este hotărâtă să îl facă pe preşedintele rus Vladimir Putin "să plătească un preţ", a subliniat ea.
Ursula von der Leyen a mai spus că sancţiunile masive împotriva Rusiei au fost posibile datorită unei cooperări strânse cu SUA. "Cooperarea UE-SUA este baza acestui răspuns eficient", a afirmat şefa Comisiei Europene, adăugând că multe ţări s-au aliniat apoi la aceste măsuri pentru a sancţiona Rusia.
Citește și RUPT de realitate? Putin numește MINCIUNI ceea ce vede o lume întreagă
La rândul său, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a declarat că SUA şi UE trebuie să menţină presiunea asupra Rusiei pentru a o face să oprească războiul din Ucraina.
"Din păcate, este posibil ca acest conflict din Ucraina să nu se termine imediat. Este tragic, este oribil. Trebuie să menţinem presiunea asupra Rusiei până când se opreşte, până când se termină războiul", a afirmat el după o reuniune cu omologii săi din NATO şi mai multe întâlniri cu liderii UE.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...