Elena Mateescu: Anul agricol 2024–2025, printre cei mai secetoși din ultimul secol
România riscă să încheie anul...
Împricinații sunt doi profesori de istorie care sunt judecați pentru o carte despre Holocaustul din Polonia din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, scrie Der Spiegel.
Asociația Germană a Istoricilor avertizează cu privire la „un potențial enorm de intimidare”. Cercetătorii germani și-au exprimat îngrijorarea cu privire la procedurile împotriva a doi cercetători ai Holocaustului din Polonia. "Există un potențial enorm de intimidare atunci când vine vorba de astfel de audieri în instanță", a declarat președinta Eva Schlotheuber de la Asociația Istoricilor din Germania (VHD). În special cercetătorii mai tineri ar putea fi descurajați. Există, de asemenea, risurl unor mari daune aduse societății dacă „rezultatele cercetării fundamentate științific nu sunt negociate în discursul științific sau public, ci în instanță”.
Un număr record de vizitatori la Muzeul Auschwitz-Birkenau în 2019
Profesorii polonezi de istorie Barbara Engelking și Jan Grabowski se ocupă de asasinarea în masă a evreilor dintr-o provincie poloneză care se afla sub ocupație germană, în cartea lor publicată în 2018 ”Dalej jest noc” („Și este încă noapte”). Autorii au fost dați în judecată de nepoata unui fost primar din estul Poloniei pentru defăimare.
Femeia vede amintirea unchiului ei ca fiind defăimată deoarece istoricii scriu în cartea lor că acesta a fost complice la uciderea a mai mult de 20 de evrei care erau ascunși în pădure și care au fost predați germanilor.
Reclamanta cere echivalentul a aproximativ 22.500 de euro despăgubiri și scuze publice din partea autorilor. Verdictul este așteptat marți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România riscă să încheie anul...
Fostul mare campion de tenis...
Modificările de TVA care intră...
Zeci de localități din opt...
Curtea Constituțională a...
Pentru prima dată din anii ’90,...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...
China înființează o companie...
Curtea Constituțională a...
Guvernul modifică Codul de...
Noi reguli pentru retrocedarea...
Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri...
Bursa de Valori Bucureşti a...
Legea austerității a fost...
Autoritatea de Supraveghere...