Certificatul verde, OBLIGATORIU cu TREI doze. Raed Arafat: Mâine intră o regulă! Nu este o chestiune inventată de noi
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
Noi norme privind certificatul de vaccinare anti-COVID
Noi norme privind certificatul de vaccinare anti-COVID
Din moment ce se modifică regimul de carantină în România, prin introducerea unor reguli noi, trebuie clarificată și problema certificatului verde, care a stârnit și continuă să stârnească atâtea patimi la nivel politic și al opiniei publice.

Pe acest fundal, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a ieșit în fața jurnaliștilor, declarând că România trebuie să se adapteze regulilor din Uniunea Europeană în ceea ce privește certificatul digital COVID-19, iar persoanele care au făcut doza a doua de vaccin în urmă cu mai mult de 9 luni trebuie să îşi facă şi boosterul, adică trebuie să se mai vaccineze o dată.

Se va întâmpla în curând 

"Cred că deja lumea este informată că de mâine intră o regulă - cei care au a doua doză făcută de 9 luni sau mai mult nu se mai recunoaşte certificatul lor decât dacă fac cea de a treia doză. Acest lucru urmează să fie reglementat şi în România în curând. În acest moment, la noi încă certificatul este pe cele două doze, dar urmează să fie reglementat şi acest aspect, să intre în concordanţă cu regulile europene", a precizat Arafat.

În privința regulilor pe teritoriul țării noastre, șeful DSU a subliniat că, pentru moment, adică până la o nouă reglementare legislativă, certificatul digital rămâne valabil în România şi pentru cei care au depăşit 9 luni de la a doua doză de vaccin anti-COVID, iar acest document poate fi folosit în continuare pentru intrarea în magazine, restaurante sau teatre.

Nu este o chestiune inventată de noi

"Certificatul digital în România va trebui să fie adaptat regulilor UE printr-un act normativ, lucru care urmează să se facă. În momentul în care se face se va aplica regula europeană generală, care este două doze, 9 luni de la ultima doză, sau dacă au trecut 9 luni va trebui să fie făcută a treia doză", a afirmat acesta.

Citește și Regimul de CARANTINĂ se modifică. Noile reguli intră în vigoare din 1 februarie

"Astea nu sunt reguli doar din România, sunt reguli europene, sunt făcute şi aprobate la nivelul tuturor ţărilor membre UE. Nu este o chestiune inventată de noi şi care vrem să o implementăm altfel decât alte zone. Este regula aplicată şi recomandată de către toţi membrii UE", a menționat Arafat, întrebat fiind dacă se așteaptă la noi manifestări de protest.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel