Chilipir. Casele de câteva mii de euro VIDEO
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Se contruiește repede
Se contruiește repede
Decât într-o casă dărăpănată, mai bine așa. Vorbim de un trend care prinde tot mai mult teren în țările dezvoltate și care a ajuns și în România.

Casele din containere. Unele mai mici, altele mai mari, unele mai cochete și cu pretenții, altele mai modeste. După cum îți permite buzunarul.

Dar este o variantă pentru cei care nu dispun de un buget generos. Un container costă în jur de 3.000 de euro. Unul singur poate fi transformat, cu puțină imaginație, într-o garsonieră sau un birou, un punct de lucru.

Fără autorizație de construcție

În România funcționează deja firme care s-au specializat în astfel de construcții și care și-au dezvoltat ofertele, inclusiv pentru containere personalizate. Sunt spații de locuit mai pretențioase și al căror preț poate ajunge la 20.000 de euro. Dar au toate dotările necesare.

Citește și Impozit pe teren. Cine NU trebuie să plătească

De precizat că, pentru a amenaja o astfel de casă nu este nevoie de autorizație de construcție. În schimb, pentru a asigura confortul termic, stratul de izolație trebuie să fie substanțial, de câteva zeci de centimetri, față de 10 în cazul unui imobil normal.

Oricum, specialiștii susțin că durata lor de viață este de până la 15 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel