De la momentul atingerii suprafaţei planetei Marte, roverul s-a deplasat spre sud în vederea desfăşurării unor activităţi de explorare.
Camera de luat vederi instalată pe rover realizează în fiecare zi fotografii cu peisajul marţian, notează Xinhua. Cel mai recent, aceasta a surprins imagini care prezintă partea din spate şi paraşuta modulului de asolizare, de la o distanţă de 30 de metri.
Joi s-au împlinit 60 de zile marţiene de când Zhurong operează pe suprafaţa planetei Marte. O zi marţiană este cu aproximativ 40 de minute mai lungă decât o zi pe Pământ.
China: S-a aflat cauza balansului turnului din Shenzen
China a lansat la 23 iulie 2020 misiunea Tianwen-1, care s-a plasat cu succes pe orbita planetei Marte în februarie, după o călătorie de aproape şapte luni. Aceasta a inclus trei elemente: o sondă orbitală (care rămâne pe orbita lui Marte), un modul de asolizare şi roverul autonom Zhurong.
Modulul care transporta roverul a asolizat în partea de sud a zonei Utopia Planitia, o vastă câmpie din emisfera nordică a planetei Marte, la 15 mai.
Misiunea roverului Zhurong (zeul focului, în mitologia chineză) este de a studia suprafaţa planetei Marte şi atmosfera acesteia şi de a căuta urme de viaţă din trecutul planetei.
Tianwen-1 este unul dintre cele trei vehicule spaţiale care au ajuns pe orbita planetei Marte în februarie 2021. Roverul american Perseverance a asolizat pe 18 februarie într-o depresiune geologică uriaşă, denumită Jezero Crater, la o distanţă de peste 2.000 de kilometri în raport cu Utopia Planitia. Hope, al treilea vehicul spaţial care a ajuns pe o orbită marţiană în luna februarie, nu a fost conceput pentru a asoliza. Lansat de Emiratele Arabe Unite, Hope orbitează planeta Marte, colectând date ştiinţifice despre atmosfera şi condiţiile meteorologice marţiene.
Perseverance şi Zhurong sunt două dintre cele trei rovere robotizate care funcţionează în prezent pe Marte. Cel de-al treilea este roverul american Curiosity, care a asolizat pe "planeta roşie" în 2012.
InSight, un vehicul spaţial dezvoltat de NASA şi care a ajuns pe Marte în anul 2018, cu misiunea de a studia structura tectonica a acesteia, este un modul staţionar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...