China AVERTIZEAZĂ! Vom lupta UMĂR lângă UMĂR cu Rusia
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Ministrul de Externe al Chinei
Ministrul de Externe al Chinei
Împreună, umăr la umăr, Beijing și Moscova vor lupta împotriva răspândirii virusului politic pe fondul pandemiei, a anunțat ministrul chinez de Externe, Wang Yi. În acest context, el a anunțat că autoritățile Chinei vor livra gratis vaccin COVID-19 în 69 de țări ale lumii, în alte 43 îl vor vinde.

Potrivit ministrului, China și Rusia vor apăra împreună autoritatea ONU și normele de drept internațional. „Țările noastre au devenit un exemplu al modului în care ar trebui urmată o politică egală și echitabilă. Apărăm împreună cooperarea multilaterală sub diferitele ei forme”, a precizat Wang Yi.Statele Unite au indicat Rusia și China drept principalele amenințări la adresa SUA. 

În acest context, oficialul chinez a declarat că Beijing va furniza gratuit vaccinuri în 69 de țări și le vor vinde în alte 43 de state. "Ca parte a inițiativei COVAX, ne-am angajat să oferim 10 milioane de doze de vaccinuri pentru a satisface, în principal, nevoile țărilor în curs de dezvoltare. China furnizează gratuit vaccinuri către 69 de țări în curs de dezvoltare, exportă vaccinuri către 43 de țări", a spus el.

Citește și Noul buget militar al Chinei, majorat. Care este cel al SUA

Wang Yi a arătat că „vaccinul reprezintă cea mai puternică armă împotriva coronavirusului, oferă speranță pentru salvarea de vieți”. "China are încredere în cooperarea internațională legată de vaccinuri. Cooperăm la dezvoltarea și producerea în comun a unor vaccinuri cu mai mult de 10 țări, cu implicarea a peste 100 de mii de voluntari", a continuat Wang Yi. "Suntem gata să luăm în considerare problema împreună cu partenerii străini. recunoașterea reciprocă a vaccinării și dezvoltarea în comun a unui plan concret pentru această activitate ", a rezumat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Coșmarul celor de la Boeing continuă: Accident cu 11 răniți

Incidentul produs în noaptea de 8 spre 9 mai a dus la...

Mitsubishi, condamnată să plătească un miliard de dolari

Producătorul auto japonez Mitsubishi Motors, aliat al...

Xiaomi pregătește trei noi modele de telefoane

Potrivit informațiilor de presă se pare că noile modele...

Noi tensiuni între SUA și China în sectorul tehnologiei

Printre licențele revocate se numără și cele care...

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...


pixel