Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Banca Populară a Chinei a redus joi rata dobânzii de bază pentru împrumuturi pe un an cu 10 puncte de bază, până la 3,7%, aceasta fiind a doua reducere a ratei în decurs de o lună. Reducerea din decembrie a fost prima dată când banca centrală a atins rata de referință pentru împrumuturi din aprilie 2020, când China se afla în mijlocul focarului inițial de coronavirus.
De asemenea, banca centrală a redus rata dobânzii de bază pentru împrumuturile pe cinci ani cu cinci puncte de bază, la 4,6%, prima reducere a acestei rate din aprilie 2020.
Rata dobânzii de bază pentru împrumuturi din China este rata la care băncile comerciale acordă împrumuturi celor mai buni clienți ai lor și servește drept rată de referință pentru alte împrumuturi. Scadența de un an influențează împrumuturile noi și restante care trebuie rambursate într-un interval de timp mai scurt. Cea de cinci ani, între timp, servește de obicei drept referință pentru creditele ipotecare.
Marea Britanie va restricționa comercializarea investițiilor criptografice
Decizia băncii centrale de a reduce ambele rate este cea mai recentă dintr-o serie de măsuri luate de China pentru a relaxa politica monetară, în timp ce autoritățile se confruntă cu o prăbușire tot mai accentuată a pieței imobiliare și cu încetinirea creșterii economice.
PIB-ul Chinei a crescut cu 8,1% în 2021, potrivit cifrelor guvernamentale publicate la începutul acestei săptămâni, dar ritmul a scăzut în ultimul trimestru. Analiștii se așteaptă ca țara să se lupte și mai mult în acest an, în condițiile în care a doua mare economie a lumii încearcă să împiedice apariția unor epidemii de coronavirus cu politica sa strictă de zero-Covidă și în condițiile în care criza imobiliară continuă să se agraveze.
Chiar și președintele chinez Xi Jinping - care, în mod normal, nu obișnuiește să se pronunțe public cu privire la politica economică - a făcut apel la începutul acestei săptămâni la băncile centrale occidentale să evite creșterea prea rapidă a ratelor dobânzilor pentru a combate inflația, în timp ce politicile țării sale se îndreaptă în direcția opusă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...