China modernizează mai multe orașe pentru a revitaliza industria imobiliară aflată în declin
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
China / sursa foto: Freepik.com
China / sursa foto: Freepik.com
China organizează renovarea clădirilor și infrastructurii din 15 orașe ale țării, investind sute de mii de euro în acest scop. 

Această decizie vine în contextul în care China se confruntă cu dificultăți economice, provocate de o criză imobiliară masivă.

Fiecare dintre cele 15 orașe care vor fi modernizate vor primi câte 1,2 miliarde de yuani (166 milioane de doalri). Renovările vor cuprinde modernizarea conductelor, reţelelor electrice sau a sistemelor de canalizare, precum şi modernizarea clădirilor publice, arată un comunicat de presă publicat luni de Ministerul de Finanțe chinez, conform Bloomberg.

Anul trecut, Banca Centrală a Chinei a anunțat în urmă cu un an că este dispusă să ofere credite în valoare de 500 de miliarde de yuani pentru modernizarea urbană, în scopul de a facilita accesul populației la locuinţele şi pentru construirea unei infrastructuri multifuncţionale.

Această variantă reprezintă unul din cele trei proiecte majore prin care Beijingul vrea să contracareze o criză imobiliară care afectează încrederea consumatorilor. 

Ministerul de Finanţe de la Beijing a oferit puţine detalii cu privire la amploarea finanţării guvernamentale pentru proiectele vizate, care cel mai probabil vor demara ca programe pilot şi ulterior vor fi extinse la o scară mai amplă.

"Dacă programul pilot va avea succes, cel mai probabil asta va duce la creşterea investiţiilor în viitor", a declarat Bruce Pang, economist şef pentru China la Jones Lang LaSalle Inc. Potrivit acestuia, programul ar putea duce la şi mai multe transferuri financiare către guvernele locale pentru a le reduce stresul financiar.

De asemenea, comunicatul de presă al Ministerului de Finanţe de la Beijing sugerează că China va majora rolul politicii fiscale, în coordonare cu relaxarea politicii monetare, pentru a ajuta la finanţarea celor trei proiecte majore într-o manieră mai sustenabilă, a apreciat Bruce Pang.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Câți bugetari numără România. Numărul lor a scăzut

Numărul lor a scăzut în februarie și, iată, s-a mai...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel