China neagă acuzațiile că informațiile privind creșterea economică sunt false
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Yuan / sursa foto: Freepik.com
Yuan / sursa foto: Freepik.com
China afirmă că rapoartele sale economice și cheltuielile pentru apărare sunt ”transparente și rezonabile”, după ce șeful Comandamentului Indo-Pacific al SUA a spus recent că acestea ar fi comunicate voit în mod eronat.

În comentariile sale de marți, amiralul american John Aquilino a declarat că economia Chinei a fost afectată de turbulențele din sectorul imobiliar, iar ratele sale oficiale de creștere nu sunt "reale", transmite Reuters.

El a semnalat creșterea cheltuielilor pentru apărare ca fiind un motiv de îngrijorare, având în vedere economia "falimentară".

În martie, China a declarat că va crește cheltuielile pentru apărare cu 7,2% în acest an, cu o alocare de 1.550 de miliarde de yuani (214 miliarde de dolari), depășind ușor creșterea de anul trecut și mai rapid decât prognoza modestă de creștere economică a guvernului.

Răspunzând la o solicitare de comentarii cu privire la remarcile lui Aquilino, ministerul de externe al Chinei a declarat pentru Reuters: "Publicarea datelor economice ale Chinei a fost întotdeauna deschisă și transparentă și este foarte recunoscută de societate".

Acesta a adăugat că organisme financiare internaționale autorizate, precum Banca Asiatică de Dezvoltare, Goldman Sachs și Morgan Stanley și-au majorat așteptările privind creșterea economică din acest an după publicarea datelor economice ale Chinei din primul trimestru, semnalând încredere.

"Cheltuielile de apărare ale Chinei sunt deschise, transparente și rezonabile", a afirmat miercuri într-o declarație.

China participă în mod activ la sistemul de transparență a cheltuielilor militare al Națiunilor Unite și prezintă la timp rapoarte privind cheltuielile militare, a adăugat aceasta.

Cheltuielile mai mari pentru apărare sunt necesare pentru a face față provocărilor de securitate și pentru a proteja interesele legitime ale Chinei, precum și pentru a îndeplini mai bine responsabilitățile și obligațiile internaționale ale unei mari puteri, a declarat ministerul.

Acesta a comparat cheltuielile Chinei cu cele ale Statelor Unite, care se situează pe primul loc în topul cheltuielilor militare la nivel mondial, acuzând Statele Unite că au standarde duble în ceea ce privește cheltuielile militare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel