China pune paie pe foc în conflictul cu SUA. Beijing decide sancțiuni
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Este evident că acest conflict va continua și în 2022
Este evident că acest conflict va continua și în 2022
Patru membri ai Comisiei pentru libertatea religioasă internaţională din SUA (USCIRF) vor avea interdicţie de acces în China continentală, Hong Kong şi Macao, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, transmit Reuters şi AFP.

Decizia vine după noile sancţiuni anunţate recent de Washington contra Chinei în legătură cu acuzaţiile de abuzuri împotriva drepturilor omului în regiunea Xinjiang.

În acelaşi timp, activele din China ale celor patru vor fi blocate, iar instituţiilor şi cetăţenilor chinezi li se vor interzice contactele cu aceştia, a precizat Zhao Lijian într-o conferinţă de presă la Beijing.

Între cei patru vizaţi de sancţiunile chineze se numără şi preşedinta USCIRF, Nadine Maenza. Comisia nu a comentat deocamdată decizia.

Joi, Statele Unite au adoptat sancţiuni economice împotriva unor companii de biotehnologie şi de înaltă tehnologie chineze, acuzându-le că au o contribuţie la amplificarea supravegherii minorităţii uigure din provincia Xinjiang din China, decizia fiind criticată vineri de Beijing.

Citește și ARMATA DE TERACOTĂ a Chinei. Incredibil ce vor să facă experții chinezi

Citește și Experții chinezi, concluzie ULUITOARE: OMICRON a apărut în LABORATOR

Pe de o parte, Departamentul Comerţului a inclusiv circa 30 de entităţi pe o listă neagră care restrânge exporturile sensibile, iar pe de altă parte, Trezoreria le-a interzis cetăţenilor americani să facă afaceri cu opt companii high-tech, printre care şi liderul mondial pe piaţa dronelor, DJI.

Criticând permanent încălcările asupra drepturilor omului şi evidenţiind ameninţările la adresa securităţii naţionale americane, administraţia preşedintelui Joe Biden şi-a înmulţit sancţiunile economice împotriva intereselor chineze, ceea ce a dus la deteriorarea relaţiilor diplomatice cu Beijingul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel